torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Fikade med Björn idag. Blev mycket snack om resor då han precis kommit hem från 2,5 veckor i Thailand. Hoppas att jag får möjlighet att åka någonstans i sommar. Vet dock inte vart, men gärna till USA igen. :)

Barndomsvänner

Idag var jag i Sölvesborg och hälsade på Denise. Var nog runt två år sedan vi träffades sist. Under grundskolan var vi bästa vänner, två riktiga busfrön som var enormt olika varandra men ändå så lika. Tyvärr har vi allt eftersom börjat tappa kontakten då vi bor på olika ställen och har olika liv. Men så idag såg vi äntligen till att träffas igen och det kändes precis som förr. Vi satt och pratade hela kvällen och en hel del nostalgi (både på gott och ont) blev det.

Imorgon är det nyårsafton. På dagen ska jag träffa Björn, en annan gammal vän, och på kvällen blir det firande med föräldrarna. Måste sedan se till att plugga så att jag får tentan klar innan Dublin-resan.

måndag 28 december 2009

Julen som GBP-opererad

Så har man överlevt den här julen också. Blev trevligt julfirande med familjen och där största huvudbryet var om vi skulle äta julmiddagen före eller efter Kalle. (blev efter)
Pappa valde att agera TomteLina (vi hade bara en tomteluva med flätor) och delade ut julklapparna efter Karl Bertil Jonsson. När vi i långsam takt delat ut och öppnat alla julklappar väntade julgröten och sedan traditionsenligt spelande av ett familjespel. Under spelandets gång blev det öl och snacks och när jag tillslut kom i sängs vid två så hade jag överlevt en hel del julmat, julgodis och alkohol utan en enda dumpning. Dagen efter och de kommande dagarna började jag dock få dumpning vid varje intag av mat eller godsak. Inte dumpning i form av illamående och hjärtklappning utan dumpning i form av jag blir jättetrött. Jag har därför kunnat äta en del godsaker, men fått en mild bestraffning.

Nu ska jag och mamma se på den franska filmen "Det regnar alltid i Provence" och imorgon ska jag ha filmkväll med Magda och Madde. Sedan borde jag börja ta tag i tentan som ska lämnas in senast den 11jan (samma dag som jag och Karin åker till Dublin)

söndag 20 december 2009

jo men visst

Läste igenom lite av mina gamla inlägg här på bloggen och jisses vilken dålig svenska det är i vissa av dem. Men å andra sidan är inte en blogg någon vetenskaplig eller professionell plattform som kräver korrekt och "fin" svenska.

Idag ska jag till Nova och köpa de sista julklapparna. Är klar med nästan alla förutom min systers pojkvän. Har inte den blekaste om vad jag ska köpa till honom. Hade tänkt ge honom en flaska rom, men efter lite missöden har han tydligen slutat dricka. Nu måste jag alltså komma på något nytt. Han önskar sig en massa presentkort, men jag har alltid tycka att det är lite trist och enkelt. För mig går inte julen ut på att bara köpa saker utan man ska ha lagt lite tanke bakom.

I den information jag har fått från sjukhuset om matvanor efter GBP-op så kan man till frukost äta gröt eller 1-2 smörgåsar. Jag brukar alltid äta en halv portion med gröt, men idag när det är helg tänkte jag lyxa till det med smörgåsar istället. Har köpt ett nytt gott bröd med blandade frön och efter att ha ätit två skivor under en längre tid så blev jag verkligen proppmätt. Innan min op hade jag lätt kunnat äta den dubbla mängden och mycket snabbare utan problem. :)

lördag 19 december 2009

uttråkad

sitter och gör ingenting. orkar inte sätta på någon film eller tv-serie. känner mig inte heller redo att gå till sängs och har ingen lust att läsa.

Går mest runt på facebook och gör ingenting. längtar tills imorgon när jag ska till nova med jessica. Måste köpa de sista julklapparna. Idag gjorde jag dessutom en miss när mina föräldrar kom förbi. Skickade med dem alla mina snyggaste kläder så att jag slipper släpa på dem själv till åhus när jag ska fira jul och nyår där. När de åkt kom jag dock på att jag ska proffsfotograferas på måndag och nu har jag helt plötsligt inga kläder att ha på mig! Vill inte köpa för mycket nya kläder heller då för det första inte har pengar till det, men dessutom går jag ner i vikt hela tiden så de kläder som passar mig nu kommer inte att passa mig inom en snar framtid.

Uttråkad som jag är tittade jag upp gamla skolkamrater på facebook. Var speciellt en som var intressant att hitta där. Vi var väldigt bra vänner under grundskolan, men gick sedan skilda vägar. skulle vara kul att höra vad hon sysslar med nu, men samtidigt skildes vi inte åt som vänner och även om det var längesedan nu så har jag lite för mycket stolthet för att ta första steget.

Jisses, så uttråkad jag är. Borde nog gå och lägga mig så att en ny dag kan komma, men jag skulle troligen bara ligga klarvaken i sängen. suck.

onsdag 16 december 2009

glad

Trots tenta och muntlig redovisning imorgon och trots att min lägenhet ser ut som ett bombnedslag och att jag inte har köpt alla julklappar än så känner jag mig ändå konstigt glad. Läkarna sa att operation innebär att 2 av 3 känner sig upprymda och glada efter operationen (med en 3edel känner sig deppiga). Antar att jag har haft tur och blivit en av de som blir konstigt glada utan någon direkt anledning. Hoppas att det är något som håller i sig. Nu är jag åtminstone nästan nere i mitt första delmål. Så fantastiskt!

Imorgon är det som sagt tenta först och sedan muntlig redovisning som gäller. Sedan måste jag akutstäda lägenheten innan folk kommer vid sju för att se på Onda Dockan-filmerna. Några filmer som jag är uppvuxen med och älskar och det känns nästan lite jobbigt att mina kompisar nu ska se dem för första gången och troligen avsky dem.

På fredag ska jag sedan på återträff med läkarna på Aleris. Ska bli lite spännande. Efter det ska jag nog till Nova för en fika med några andra viktopererade. På kvällen ska jag sedan hem till Josefin och se på Greveholm. På lördag blir det eventuellt fika med Sascha och Caroline i malmö och sedan bio på kvällen.

Söndagen är hittills ledig, men ska försöka se till att handla de sista julklapparna då. På måndag är det proffsfotografering som gäller och på tisdag ska jag jobba för första gången på evigheter.
På onsdag ska jag sedan äntligen åka till Åhus för julfirande. Ska första träffa Fia, Emma och Erik för julklappsbyte sedan blir det jul med familjen för hela slanten. I mellandagarna blir det kanske fika med lite gamla kompisar och sedan blir det nyårsfirande i Åhus. Första gången jag kommer att smaka på alkohol efter operationen. Lite spännande då man har hört hur extremt vissa viktopererade reagerar på alkohol.

måndag 14 december 2009

plugg, jul och viktnedgång

Oj vad det är mycket just nu. Fullt upp med den nuvarande delkursen i skolan samtidigt som jag måste plugga till den gamla tentan som är på torsdag. Tycker inte alls om att den ska vara muntlig, fast kanske att det kan vara bra ändå. Vi får se efteråt, men vi är bara 4st som ska göra den under 3timmar! Sedan ser min lägenhet förjäklig ut och skulle behöva en rejäl städning. Jag skulle även behöva tvätta samt köpa de sista julklapparna. imorgon kommer vi dessutom få ett nytt grupparbete att syssla med i skolan. :(

Sedan är det ett heltidsjobb med mina nya matvanor. Att äta lagad mat två gånger per dag och äta hälsosamt med jämna mellanrum kräver en del. Har dock nu bara 1kg kvar tills jag har nått mitt första delmål. Känns gött, men samtidigt är man hela tiden rädd att den totala viktnedgången ska misslyckas. Har börjat kunna äta en del onyttigheter. I och för sig i små mängder, men ändå. Ska dock börja spela innebandy. Den sport jag nog är absolut sämst på och alltid avskydde i skolan. Men så länge de andra i laget inte tar det på blodigt allvar så kan det nog vara ganska kul.

Nej, nu måste jag fortsätta med tentapluggandet.

torsdag 3 december 2009

Jäkla Jessica

nu fick du ju mig att bli helt nostalgisk. Efter att ha läst din blogg så började jag titta igenom alla mina foton och jag bara måste tillbaka dit! Känns som att det är så mycket vi inte hann med och mycket jag gärna skulle göra igen. (att köra bil inne i LA hör dock inte till där)

Kanske inte heller bo på hotellet där de kände sig tvugna att sätta upp den här skylten utanför:


Malibu bara måste besökas igen! Och varför inte slå ihop en LA-resa med San Francisco? USA Hostels fanns ju där också :)

Sedan är naturligtvis ett återbesök på Universal Stdios ett måste där man kan ha så här kul av att bli blöt:



Och Jessica, visst minns jag mannen på bussen som nog hade gjort mer än druckit, men utöver honom så gick det ändå ganska bra att åka buss. (om man även bortser från den långa tiden det tog att åka korta sträcker)

Mitt zigenarblod säger att det är tid att resa. Dublin i januari och sedan kanske ta sig över Atlanten igen? :)

tisdag 1 december 2009

Yey

Så var man 2 600kr fattigare. Fick köpa en helt ny frys då det inte fanns några lämpliga begagnade. Men nu ska den åtminstone hålla. Var ett jäkla jobb att få bort den gamla frysen och sen få upp den nya. Mina krafter är fortfarande inte helt 100 och att då släpa på stora, klumpiga frysar...

Var tillbaka i skolan för första gången efter sjukan igår. Kändes bra även om det är lite mysko med klassen då jag försvann innan man riktigt lärt känna någon och nu känner alla andra varandra redan. Tur att man har Pontus och Karin då.

Har nu bara två kilo kvar till mitt första delmål i viktnedgången. Känns otroligt bra. Igår vågade jag dessutom prova hela 3 msk lättglass och jag fick ingen dumpning! (dumpning: när en viktopererad äter för söta eller för feta saker alt. äter för snabbt eller för mycket så kan den drabbas av dumpning vilket kan vara kallsvettningar, hjärtklappningar, smärta, illamående m.m.).

Jag är absolut ingen husmor, men hade faktiskt tänkt ta och göra lite julköttbullar när jag har tid över. Naturligtvis på max 10% färs och med mjölk istället för grädde. :)

lördag 28 november 2009

Akut behov av en frys!

Äntligen tillbaka i Lund. Då mamma hade kört mig passade vi på att åka inom City Gross och storhandla så att jag har mat till ett år framåt. Uppe i lägenheten möttes jag då naturligtvis av ett kylskåp som frusit igen och frys (den stora) som slutat fungera och nu stinker mögel. Kylskåpet kunde jag få att fungera någorlunda genom att hacka is, men frysen verkar vara helt död. Så nu sitter jag alltså fast med massa kött som behöver frysas, men ingen frys att frysa det i. Den lilla som ingår i kylskåpet är redan proppfullt. Ingen som har billig frys till salu? Eller som har lite plats i sin egen frys till utlåns tills jag lyckats få tag på en ny frys?

Utöver dessa tekniska bitar så stinker det även på toaletten så gissar att avloppen inte är allt för glada över att ha blivit övergivna i över en månad. Min lägenhet ser dessutom ut som ett bombnedslag då jag lämnade den i stressat tillstånd och i tron att jag skulle vara tillbaka efter några dagar...

tisdag 24 november 2009

återgång till vardagen

I helgen flyttar jag tillbaka till Lund. Ska bli så underbart att få komma tillbaka till en riktig vardag men samtidigt lite läskigt. Förra gången jag försökte komma tillbaka till en vanlig rutin (dvs att åka och plugga med PK) så fick jag ju åka akut till sjukan i behov av operation. Tror inte att det är så mkt risk att något så extremt ska hända igen, men jag har ju fortfarande en del problem för att inte tala om det exakta mat- och drickschemat som jag har fått hålla för att vara säker på att få i mig tillräckligt och utan för långa mellanrum. Sedan känns det ju även lite läskigt med att gå tillbaka till skolan när man har varit borta i en månad. Känns skönt åtminstone att jag kommer när en ny delkurs börjar så att jag inte hamnar mitt i kaoset.

Redan på torsdag ska jag förresten göra en visit till lund för tentagenomgång.

Idag ska jag försöka se till att bli vaccinerad. Pratade med en som sa att det bara skulle vara för mig att åka dit, men jag känner på mig att det inte kommer att bli så enkelt med tanke på att de har brist av vaccin samtidigt som många har bestämda kallelser som säger att de ska få vaccinering idag.

Jag saknar förresten något enormt att gå ut och dansa så när jag frisknat till mer får vi allt se till att gå but och ta en helkväll!

lördag 21 november 2009

Se mer än det som visas

Efter mina tre operationer med följande komplikationer och efter att ha fått en nål instucken genom min rygg in i lungsäcken två gånger så kan jag inte längre se på sjukvårdstv-serier på samma sätt. När de t.ex. opererar på Greys anatomy brukade jag innan mest tycka att det var spännande och fascinerande, men nu har det blivit mkt mer verkligt för mig. Jag inser den smärta patienterna känner när de vaknar upp. Hur jobbigt det kan vara att vara beroende av syrgas och rädslan över att operationen kanske inte lyckades. Hur det är att ständigt få genomgå nya tester för att gång efter gång få höra att resultaten var negativa.

Jag mår mycket bättre nu, men än finns minnena kvar av de hemska stunder jag gick igenom. Minnen av hur jag grät av smärta, hur allt kändes hopplöst. Troligtvis kommer dessa minnen blekna så småningom, men just nu ger det mig ett nytt perspektiv på sjukvård. Jag hoppas att allt det negativa jag gått igenom slutligen ändå har gjort mig till en mer förstående och bättre människa.

onsdag 18 november 2009

fler tabletter

Borde ha tittat djupare i min apotekspåse igår då jag missade att det var fler piller jag ska ta varje dag. Utöver en tablett med blandade vitaminer, en brustablett med kalk gånger två och en tablett med vitamin B12 så ska jag även ta en tablett med D-vitamin plus att jag i en månad framåt ska ta Omeprazol mot sur magsyra. Det är med andra ord en salig blandning av tabletter jag ska inta. Har inte vågat på mig kalk-brusartabletten än då jag är rädd att den kommer smaka pecka, men de andra tabletterna är ganska ok. Förutom järnet då som är så jäkla stora.

Skulle ha åkt till lund idag, men det blev inställt. Synd, hade faktiskt sett framemot att få träffa folk och besöka min lägenhet. Får bli i nästa vecka istället.

tisdag 17 november 2009

Inga mer sprutor!

Inför min GBP-op skulle man kvällen innan ta en spruta med blodförtunnande medel. De här sprutorna skulle man sedan fortsätta ta de nio kommande dagarna efter operationen. Pga mina extra operationer och att både min mormor och hennes mor dog av blodpropp så har jag dock blivit tvingad att ta dessa sprutor i över en månads tid. Igår tog jag dock sista sprutan och snacka om att det är skönt att slippa. Att sticka in en lång nål i magen och sedan spruta in en vätska som svider flera minuter efteråt, är inte kul!

Nu ska jag istället börja med min nästa fas av medicinska intag: vitaminer och extra tillskott. Ska ta både en tablett som innehåller en salig blandning plus en tablett med vitamin D12. Vid mens ska även jättestora järntabletter intas två gånger per dag. Ska även ta kalktabletter som löses upp i vatten och troligen smakar skit. Det är dock viktigt att kalken och järnet inte tas samtidigt då dessa inte gillar varandra.

Imorgon ska jag till Lund på en snabbvisit. Det ska vara tentagenomgång så jag ska ta mig dit och även passa på att åka inom lägenheten för att kolla att den finns kvar. Sedan blir det dock tillbaka till Åhus igen. Kommer troligen stanna i Åhus till slutet av månaden. Sedan måste jag försöka återgå till mitt normala liv igen.

måndag 16 november 2009

Svensk

Ibland känner jag mig så otroligt svensk. Man vill vara alla till lags, inte krångla, klaga eller ställa extra frågor. Ibland är det inte så bra att vara så svensk...

Var hos läkaren idag för en check-up efter min permission. Mådde bra och så, men tog upp mina problem med magknip. Fick egentligen inget svar på det av läkaren trots att jag tog upp det även en andra gång. Nu har jag gått ifrån avdelningen med besked från läkaren att skulle det vara något på torsdag så är jag välkommen in, men annars är jag nu utskriven. Kände mig nöjd med det här när jag gick, men nu när jag ett tag senare sitter och tänker efter undrar jag fortfarande över min ömma mage. Känns som att jag hade velat ha något svar, någon förklaring. Kanske att han kunde begärt blodprov eller åtminstone ha känt på magen... Men man vill ju inte verka besvärlig. Vill inte tas för en hysteriker. Det är ju i och för sig inget akut, men känner jag mitt svenska jag så kommer jag inte åka till sjukhuset på torsdag så länge jag inte är döende. Struntsamma om jag då fortfarande har ont i magen.

Jag borde försöka motarbeta den här svenskheten...

söndag 15 november 2009

Magknip som ställer till det

Imorgon gäller det, ska jag lyckas bli utskriven från sjukhuset efter att ha varit inskriven där i idag exakt en månad! Hoppas verkligen det, men samtidigt har jag haft en hel del problem med magknip under de här dagarna jag har varit hemma. Oftast är det så att jag står ut, men ibland, speciellt när jag dricker vatten, gör det något enormt ont. Lite orolig över vad det kan vara. Senaste röntgenbilden över magen visade att allt såg bra ut så jag hoppas att inget har förändrats. Hoppas då mer på att det är antibiotikan jag äter som fräter lite på magen. Men samtidigt ser jag till att ta den med yoghurt just för att den inte ska drabba magen så mycket. Tycker även att det är konstigt att det är vid vatten som jag får mest ont. Borde ju vara när jag äter. Vatten borde ju smärtfritt kunna rinna förbi det mesta...

Jag ska äta minst 6 mål mat om dagen (varav 2st lagade mål) och med hjälp av noggrann planering har jag lyckats ganska bra. Sämre har det dock gått med vätskan. Både pga av att det inte finns tid till att dricka mer, men även pga den nämnda magknipen.

onsdag 11 november 2009

Lunginflammation

Efter att jag hade skrivit mitt förra meddelande här så började jag må sämre. Fick frossning och hög feber. Tog dock panodil och kände mig bättre. På måndagsmorgonen hade jag dock åter feber och blev rejält illamående. Kräktes som en gnu vilket resulterade i att vi snabbt tog oss till sjukhuset igen. Fick åter flytta in på mitt gamla sjukrum och få näringsdropp. (vilket inte är det lättaste då jag är rejält svår stucken och efter dessa veckor med alla stick så är det nästan omöjligt att sticka mig). Skulle även ta massa blodprov så för att lyckas med det inkallades specialisthjälp i form av narkosläkaren av någon anledning är de proffs på att sticka folk). Han misshandlade min hand lite (för att få igång blodcirkulationen) och lyckades få till ett blodprov. Det räckte dock inte, men han var tvungen att gå. Lite senare kom därför narkossköterskan in och utan att misshandla mig lyckades hon sticka helt rätt och plötsligt var det blod överallt för ingen var beredd på att det skulle gå så snabbt. Fick dock tillslut blodet i alla de olika provrören och droppet kunde kopplas på. Tid beställdes även till skiktröntgen vilket innebar att jag blev tvungen att dricka äckligt kontrast i två timmar innan själva röntgen. Lyckades tvinga i mig 400ml vilket jag fick beröm för trots att en vanlig patient egentligen ska dricka 1000ml.

Efter blodproven och röntgenresultatet kommit stod det klart att jag inte hade något större fel utan en mindre lunginflammation. Fick därför stanna ett par dagar för behandling och kontroll av att behandlingen hjälpte. Så idag, pigg som aldrig förr (eller åtminstone inte sedan efter första OP:n), fick jag beskedet att jag åter fick åka hem på permission. Och den här gången ända tills måndag!

söndag 8 november 2009

Vätska i lungsäcken

Så har man då varit inlagd på sjukan igen. Fick ju komma hem förra helgen på permission och när jag åkte tillbaka till sjukhuset på måndagen hoppades jag på att bli utskriven. När läkaren frågade hur jag mådde kände jag mig dock tvungen att berätta att jag var väldigt tungandad. Bara jag reste mig upp från soffan så blev jag lika andfådd som om jag sprungit maraton. Hade dessutom väldigt ont i ryggen när jag gäspade eller t.o.m. ibland när jag bara tog ett djupt andetag. Läkaren blev lite orolig och beslöt att lägga in mig igen. Trodde att det bara skulle bli över nån dag, men tiden sprang på då röntgen blev försenad och efter det resultatet visade det sig att jag hade rejält med vätska i vänstra lungsäcken. Tid blev beställt till röntgenläkare (som med hjälp av ultraljud skulle tappa mig på vätskan), men även där fick jag vänta på en tid. När jag äntligen kom dit (panikslagen som aldrig förr! Tänk er själva att få en stor nål in i ryggen och in i lungsäcken) hade jag en sjuksyster med mig som pumpade mig full med smärtstillande och lugnande medel. Trots det kändes det en hel del när de stack mig i ryggen för att ge mig lokalbedövning. Kan avslöja att det blev en del tårar. När det äntligen var över rann det ut en vätska på lite mer än en dl, vilket jag tyckte var mycket. När jag kom upp på avdelningen med min slang i ryggen som ledde till kateterpåsen med vätskan blev dock läkarna besvikna på mängden, men sa att vi skulle ge det tills morgondagen. När det fortfarande inte hade kommit mer vätska då så ville de prova ett experiment som bestod av att jag skulle ligga i sängen med huvudet väldigt lågt och fötterna högt. Det här resulterade i att jag fick ännu svårare att andas, men ingen mer vätska kom. Tillslut fick de ringa efter en ny tid till röntgen och kvinnan som hade satt nålen till lungsäcken sa att hon kunde inte sätta den längre ner utan istället kallade hon på en annan läkare. Den här gången hade jag bara fått en dos smärtstillande och när den här läkaren då började arbeta med sina nålar och slangen (i en tydligen svår region i och med att den andra läkaren inte kunde klara det) så gjorde det så djävulskt ont! När han var klar började snabbt ännu mer vätska rinna ut, men istället för att må bättre hade jag fortf rejält ont och andningsproblem. De beslöt sig därför för att akut röntga mig för att se att slangen kommit rätt. Röntgen gick ut på att jag bl.a. fick en tjock kudde bakom min rygg och när det efteråt skulle ta bort denna fick jag plötsligt jätteont och kunde knappt andas i huvudtaget. Är inte riktigt säker på vad som hände sen, men efter vad jag tror bara var några minuter så piggnade jag dock till och då låg jag med fötterna högt, de tog blodtryck och blodprov på mig samtidigt som två röntgensköterskor, en röntgenläkare, en vanlig kirurg, en av min avdelnings kirurger samt en undersköterska och en sjuksköterska fr min avdelning stod runt mig.

Det visade sig att slangen satt bra i min rygg, men troligtvis hade den kommit åt några nerver som utlöst sådan smärta att andningsfunktionen avstannat. Tillbaka uppe på Aleris (min avd) började det kännas lite bättre och det hade nu kommit 700ml vätska i påsen från min lungsäck! Inte konstigt att jag hade haft svårt att andas.

I och med att allt dragit ut på tiden så var det nu fredag och de ville inte skicka hem mig samma dag som det här hade hänt. Det blev därför till att åka ner på kirurgiska avdelningen som jag legat två andra helger på och som är jobbiga då det är många väldigt sjuka patienter och överstressad personal. Blev dock lovad att det kunde bli tal om permission redan på lördagen, men när läkaren väl dök upp då så ville han ha kvar mig till söndagen för blodprover och om de var bra så kunde jag få gå hem.

Idag skulle de då ta dessa blodprover, men då visade det sig att läkaren inte hade kryssat i vilka prover som skulle tas. Sjuksköterskorna fick därför utifrån mina journaler gissa sig till det och när resultatet kom skulle de ringa upp läkaren, men då svarade han inte. Istället ringde de därför upp en annan av mina läkare (som inte hade jour och som dessutom inte hade jobbat under hela den veckan jag hade legat inne för mina lungproblem). Det hade visat sig att mina resultat visade på lägre blodvärde än tidigare samt högre sänka som är infektion/inflammation i kroppen. Två dåliga ting alltså. Som tur var tyckte dock läkaren att det inte var så farligt så jag fick gå hem ändå, men ska tillbaka imorgon. Hoppas jag äntligen kan bli utskriven då, men med min vanliga otur så lär jag väl få stanna på sjukan. Bör kanske flytta dit lite möbler och sätta upp lite tavlor så att det blir lite mer hemtrevligt?

söndag 1 november 2009

Ångesten som gräver inom mig

Borde skriva om omoperation 2 då jag tidigare bara hade tillfälle att berätta om första omoperationen, men just nu har jag varken tid eller lust. Just lust är något jag egentligen inte har för någonting. Går omkring hela dagarna med trötthet, illamående och ångest. Jag får inte i mig den mängd vätska jag borde trots att jag verkligen tvingar mig själv och inte gör något annat än dricker. Illamående blir jag så fort jag tar minsta lilla klunk av en soppa eller något annat än vatten. Men ångesten är det värsta. Först och främst är det all ångest över om jag någonsin kommer bli helt återställd. Det känns inte så nu. Det var ändå nästan två veckor sedan senaste op:n och ändå mår jag så här. Har dessutom ont i ryggen och är väldigt tungandad. Den andra sortens ångest är över att jag på sätt och vis och åstadkommit det här mot mig själv. Om jag aldrig hade gjort första op:n så hade idag varit en helt vanlig dag. Jag hade mått helt prima utöver några kilon för mycket. Om jag hade vetat det jag vet nu hade jag aldrig gjort operationen och jag blir bedrövad på mig själv att jag inte brydde mig mer om riskerna i förväg. Fast sedan vet jag ju att jag har haft en enorm otur. En stor majoritet som gör GBP-op mår hur bra som helst redan dagen efter, men tyvärr måste någon bli den där lilla procenten som det går dåligt för. Jag får bara hoppas att det i längden är värt det. (även om det känns som en framtid som inte existerar just nu)

måndag 26 oktober 2009

Omoperation 1

Det är så mycket som har hänt att jag inte ens vet vart jag ska börja.

När nästan en vecka hade gått sedan min gbp-op så tyckte jag att jag mådde tillräckligt bra för att ta mig till malmö och plugga inför den kommande tentan. På onsdagen tog jag mig därför till Karin och Pontus och även om jag inte riktigt var fit for fight så lyckades vi plugga en hel del. Gick sedan och lade oss på kvällen utan att jag upplevde några större problem. Vaknade dock upp lite innan sex (tror jag att det var) på torsdagsmorgonen och hade rejält ont. Tog mig till toan för tänkte att det kunde hjälpa, men efter den dagliga diarrén blev jag illamående och började spy. Smärtorna ökade då drastigt och utöver ont i magen så fick jag väldigt ont i bröstet. Trodde nästan jag höll på att få en hjärtinfarkt. Lyckades med svag röst kalla på Pontus och Karin som låg och sov i rummet bredvid. Efter samtal med sjukrådgivningen stod det klart att vi var tvugna att ta oss till akuten. Vid det här laget mådde jag så dåligt att jag inte riktigt minns allt som hände. Har ett svagt minne hur jag fick hjälp att få på mig kläder och sedan ta mig till en väntande taxi. Snart var vi på akuten där en snäll läkare tog hand om mig. (minns dock att när jag låg i smärtor på britsen så hörde jag hur läkaren en bit bort stod och pratade med sina kollegor om hur illa däran jag verkade vara och att han trodde att jag skulle falla ihop vilken stund som).

Snart fördes jag vidare till kirurg-akuten där jag fick träffa två olika läkare. Minns inte om jag fick något smärtstillande, men under den långa väntan började smärtan lätta lite. Efter några timmar fick vi reda på att de behövde undersökningsrummet till nån annan så jag fick ligga på min smala och hårda brits ute i korridoren istället. Fick så småningom veta att jag skulle röntgas och när klockan började närma sig 10 manade jag på att karin och pontus (som så snällt varit med mig under hela morgonen) skulle bege sig hem.

Innan röntgen kom sjuksköterskan och sa att jag var tvungen att dricka 1,5 liter vätska som gör att bilderna skulle bli tydliga. Jag förklarade att jag är GBP-op och därför inte kan dricka mer än 1,5 dl i timmen. Sjuksköterskan går för att höra med läkaren och återkommer med att säga att det räcker att jag dricker 0,5 liter på 25 minuter. Jag förklarar än en gång att det helt enkelt inte går efter min op. Jag kan inte dricka mer än 1,5dl i timmen. Helt omöjligt med 0,5l på 25 min! Sjuksköterskan lämnar mig då med att jag får försöka...

Lite stressat lyckas jag faktiskt få i mig ca 1,5 dl under de 25 minuterna, men någon halvliter kunde de glömma. Fick dock åka iväg till röntgen ändå och tydligen blev det inte så bra bilder, men tillräkligt för att man skulle kunna misstänka att ett läckage hade uppstått. (Det här får jag dock inte veta förrän långt senare när jag är i Krstd)

Då specialisterna på GBG finns i Krstd så ville Malmö gärna bli av med mig dit och jag fick veta att ambulans var beställd. Den här ambulansen kom inte förrän många, många timmar senare. Har tyvärr inte så bra uppfattning om hur sent de egentligen kom, men skulle gissa på vid fem på eftermiddagen. Då hade jag legat på den hårda britsen sedan lite efter sex på morgonen och egentligen inte fått någon vård alls förrutom röntgen.

Det var trevliga ambulansmän som berättade att de hade haft en lugn dag så att jag inte hade fått transport tidigare var ytterst märkligt. Kom tillslut till Krstd där det snabbt stod klart att jag akut behövde opereras en andra gång. Specialistteamet fick inkallas från Lund och lite innan midnatt bar det av in till operationsbordet.

Minns inte så mycket om vad som hände när jag vaknade upp efter operationen, men en sak som etsade sig fast var hur den norska (eller var det den danska?) läkaren sa att de kommande dagarna skulle bli "spännande". Tyckte att det var ett väldigt konstigt sätt att uttrycka sig på och det är först nu i efterhand som jag förstår att han menade att läget var ganska kritiskt att det "spännande" var om operationen skulle räcka mot mina komplikationer. Något som visade sig senare att det inte gjorde. Fortsättningen om den 3e operationen kommer dock senare

tisdag 13 oktober 2009

En dålig dag

Idag har jag haft en extremt dålig dag. Började med att jag frös som bara den. Kunde inte få i mig soppan vid lunch och fick springa på toaletten hela tiden för dålig mage. Ringde slutligen till sjukhuset där de rekommenderade mig att sluta äta laktos och allt för mycket fiber. Fick även veta att min tunga var vit för att jag hade fått svamp. Yey! :(

Efter att ha varit iväg med pappa och köpt laktosfri yoghurt (orkade bara några minuter i affären så pappa fick stå i den långa kön medan jag satt i bilen och försökte överleva) och sedan tvingat i mig 1,5 dl yoghurt (på ca 1h) samt två panodil mår jag nu lite bättre.

Johanna ringde mig när jag mådde nästan som sämst och det var faktiskt skönt att prata med henne. När man ligger helt ensam och våndas blir det så lätt att man tänker för mycket vilket ger ångest och slutligen leder till att man mår ännu sämre. Är därför också väldigt glad över att Karin och Pontus gick med på att jag våldgästar dem mellan onsdag-fredag så jag slipper kämpa med både trappor på vildanden samt ensamheten. Vi måste dessutom plugga till tentan på fredagen. Jag hade ju tänkt att idag skulle bli min stora pluggardag, men nu får jag försöka ta igen det ikväll istället.

Lite ångest över hur det ska gå att ta sig till malmö imorgon. Har ju utöver kläder och skolböcker även en del mat som jag måste ta med mig. Har jag då dessutom en dålig dag så kommer det inte bli nådigt.

söndag 11 oktober 2009

På bättringsvägar, men långt kvar

Vill börja och tacka alla för ert stöd! Känns skönt då man bli lite extra känslig vid sådana här tillfällen. Nu känns det emellertid som att jag bli bättre för var dag som går. Jag orkar i och för sig bara vara uppe i någon timme innan jag måste lägga mig och vila, men det är bättre än för bara några dagar sedan.

Det värsta är nog egentligen svårigheterna att få i sig någon mat. Har testat mig fram och hittills är det bara filmjölk, vatten och mammas finmixade potatissoppa som har gått ner. Dricker dock alldeles för lite vatten då jag igår bara drack 0,5 liter när jag borde ha druckit minst 1,5 liter... Kämpar för att bättra på det idag.

Ibland blir jag lite deppig och undrar om jag har gjort rätt val, men samtidigt vet jag att det här går över och att i det långa loppet kommer det förhoppningsvis vara värt det. Dock ger det en del direkta konsekvenser som att jag på tisdag missar filmvisningen av Bananas som jättegärna hade gått på då regissören kommer att vara där. Jag kommer även få problem med tentan, men just nu håller jag ändå fanan högt och tänker satsa på att skriva den även om jag inte har någon ork att plugga inför den. Som en smart tjej påpekade så finns det alltid omtentor. Jag ska dock skriva ett mail till min lärare och se vad hon säger. Hoppas bara att jag blir bättre tills lektionerna drar igång igen. Som det ser ut nu så tänker jag dock försöka ta mig till Lund på onsdag eftermiddag så att jag kan sitta och plugga med Karin och Pontus.

lördag 10 oktober 2009

Operationsberättelse

För mig har det alltid varit som så att när jag varit väldigt positiv inför något så har allt gått åt helvete, medan om jag är negativ så brukar allt gå bra. Jag borde därför ha hört varningsklockorna ringa när jag glatt kom anlände till sjukhuset och mest tänkte på allt det positiva min operation skulle innebära.

Jag vägdes snabbt in där det konstaterades att jag hade gått ner 10kg sedan jag vägde mig där förra gången (11kg sedan jag började med dietdrycker) och en jäkla massa centimeters runt midjan. Jag fick sedan ursexiga sjukhuskläder att byta om till och fick en säng tilldelad mig. Jag skulle dela rum med en annan tjej som jag träffat tidigare på infomötet. Madde som var ungefär lika gammal som mig. Jag skulle in på op vid 13.00 medan hon skulle in vid 14.30-15.00. Redan på uppvaket efter operationen märkte jag dock att jag var mer påverkad av narkosen och operationen än vad Madde var. Jag fick besök av min systers pojkvän, men kunde bara precis ta emot det fina kramdjuret innan jag var tvungen att gå tillbaka till min säng. Resterande eftermiddag ägnade jag åt att må väldigt dåligt. Jag mådde jätteilla och klöktes hela tiden, dvs höll på att spy hela tiden men det fanns inget att spy upp. Jag klöktes så pass mycket att stygnen som jag hade på magen gick upp och vid varje attack kände jag hur blodet rann längs magen. Klockan hade nu hunnit bli ganska sent (Jag har tyvärr ingen jättebra tidsuppfattning från de här dagarna...) så de ringde efter den läkaren som hade jour. Undertiden jag väntade kom även mina föräldrar och besökte mig, men jag mådde så dåligt att jag inte var vidare mottaglig.

Någon gång på kvällen kom slutligen jourläkaren och gav mig bedövningen innan han sydde igen mina sår. Han ordinerade även något mot illamåendet. Jag blev lite bättre, men under natten var jag tvungen att gå på toa och när jag stod och tvättade händerna kände jag plötsligt mig väldigt yr och ett tag senare upptäckte jag att jag var kall och låg på det hårda golvet. Då jag var yr så tänkte jag inte så logiskt att jag borde larma sjuksköterskorna utan istället tänkte jag att toan låg så nära min säng att jag snabbt ville ta mig till den. Nästa sak som jag minns är att de två nattsjuksköterskorna håller om mig och konstaterar att jag måste ha trillat minst två gånger. Varav jag hade slagit i huvudet så det börjar blöda. Jag fick hjälp till sängen där sköterskorna tog alla möjliga prov och även torkade såret på huvudet och lade is på. Resterande natt kom de varje halvtimme och tittade till mig och tog nya prover. Någon gång under den här sena natten började jag få förfärligt ont i den ena axeln. (att få ont i axlarna är ofta en biverkning av att de under op:n pumpar in massa gas i kroppen för att se att man inte har några läckage). Tillslut började det göra så enormt ont att det kändes som att någon stod med en yxa och högg i mig. Jag fick lite morfin och kunde slappna av lite. På morgonen var jag rejält sliten av allt som hänt under natten och medan alla de andra patienterna (6st + en till som kommit in under kvällen för att hon fått komplikationer av sin operation som hon hade gjort i förra veckan) fick komma ut och äta frukost så fick jag försöka få i mig den lilla filen och juice från min säng. Gick inget vidare utan jag somnade till hela tiden. Jag fick sedan försökte upp och gå lite med två sjuksköterskor vid mina sidor. Till en början orkade jag bara gå några meter, men efter några timmar blev jag lite piggare.

Vid ett fick alla de andra patienterna åka hem, men jag som fortfarande inte kunde stå på egna ben eller få i mig tillräckligt med vätska fick stanna lite till. Mina föräldrar kom lite efter tre och vi pratade lite med läkaren och sjuksköterskorna om jag skulle stanna en natt till eller åka hem. Problemet var att den avdelningen som jag var på stängde på helgen (privata vårdalternativ behöver ju inte bry sig om att det finns sjuka människor även på helger) så om jag skulle stanna på sjukhuset till lördagen var jag tvungen att byta till en annan avdelning där det brukar vara väldigt stimmigt och stressigt under helgerna. Jag och sköterskorna övade därför extra mycket på att hålla mig uppe från sängen längre tider och tillslut lyckades jag hålla mig uppe i över en timme samt äta lite mer av maten. Vi beslöt då att jag skulle åka hem, men att de skulle förvarna den andra avdelningen om att jag kanske skulle komma in där akut i natt om jag skulle må dåligt.

Vid 18-tiden kom jag då äntligen i pappas bil med två stora påsar med olika mediciner och krav på pappa att hon skulle köra jättelugnt hem så att jag inte skulle bli illamående. Färden gick bra och hemma blev jag faktiskt så pass pigg att jag orkade se på idol innan jag somnade i soffan och fick en ganska behaglig natt.

Nu idag vaknade jag tidigt och tog mina smärtstillande (bestående av en morfintablett och två panodil) innan det var tid för frukost. (1,5 dl lättfil och 0,5dl näringsdryck). Har ny bytt till en näringsdryck med lite mer kalorier i, men som smakar hemskt. Filen fick jag därför i mig på ca 45 minuter medan näringsdrycken bara gick ner ett par miniklunkar.

För att hinna med alla de små målen och medicinerna jag ska inta under dagen har jag fått göra en lista med klockslag, men det är svårt att hålla för det tar sådan tid att få i sig de minsta mängderna vilket gör att alla måltider flyter ihop.

Jag börjar bli väldigt orolig inför tentan på fredag då jag inte är så pigg att jag orkar plugga. Tänkte att jag ska ge de idag också, men imorgon måste jag komma igång.

Avslutningsvis vill jag hälsa och tacka till alla er som hörde av er! Ledsen att jag inte alltid kunde svara då jag mådde jag för dåligt.

onsdag 7 oktober 2009

Kvällen innan OP

Nu har jag precis stått 45 minuter i duschen och skrubbat mig med sprit, eller i det medicinska namnet Descutan. Man skulle ta näsan extra noggrant vilket resulterade i att det efteråt kändes som att jag hade sniffat en liter en sprit. Efter den "mysiga" duschen var det dags för nästa roliga moment. Jag skulle ta en spruta med blodtunnandemedel i magen. Att stå där med en stor nål förmå sig själv att trycka in den i magen var inte det roligaste. De flesta har ju någon spärr mot att skada sig själv och att då dessutom trycka in en lång nål var nog det jag minst av allt ville. Lyckades dock och även om de gjorde lite ont de första millimeterna så gick det snabbt över. 1 spruta avklarad 9 kvar... (ska ta en varje kväll).

Nu ska jag gå och lägga mig så att jag imorgon kan stiga upp tidigt och skrubba mig än en gång innan jag får skjuts av pappa till sjukhuset. 11.00 ska jag vara där.

tisdag 6 oktober 2009

Inte långt kvar nu

Oj vad tiden springer på. Kan inte förstå att det redan har gått snart tre veckor av flytande pulverdrycker. Har blivit några enskilda fusk, men då oftast med saker som ej överstiger kalorier eller fett som finns i själva pulvret. Imorgon ska jag dock sköta mig exemplariskt då det är sista dagen innan operationen. Jag måste även hinna med att åka tills sjukhuset och ta nya blodprov, skrubba mig med desinfektionsmedel från topp till tå samt ge mig själv en spruta med blodförtunnande. Har inte varit så orolig för sprutan tidigare, men idag när jag tog fram dem blev jag lite nervös.

När jag vägde mig i morse hade jag sammanlagt gått ner 10kg under de här tre veckorna. Har satsat på att gå ner 11kg innan jag vägs in för operationen och det känns som att jag kan klara det. :)

Förövrigt så är jag fortfarande inte så oroad över operationen i sig utan mest hur den kan påverka mina möjligheter till att plugga inför tentan. Vill verkligen inte missa den!

lördag 3 oktober 2009

Framgång

Som jag skrev tidigare så har det börjat bli lite jobbigare med flytet nu, men idag fick jag en belöning. När jag ställde mig på vågen hade jag nämligen gått ner sammanlagt 9kg sedan jag började med pulverdryckerna! Nu är det dessutom bara 5 dagar kvar tills operationen och sedan måste jag i och för sig fortfarande äta flytande kost, men då behöver jag inte hålla mig till dietpulverna. Har redan köpt in vuxenvälling (som jag faktiskt tycker är jättegott!) och sedan ska frossa i smoothies och liknande. Får dock inte bli för mycket socker och fett för då kommer jag att må rejält dåligt.

torsdag 1 oktober 2009

Jobbig period

Jisses, den här utbildningen blir bara mer och mer intensiv. Nu avlöser inte uppgifterna varandra längre utan de läggs på lager med flera stycken samtidigt. Och någon stanns där emellan ska man hinna läsa kurslitteraturen till tentan... Jag har precis suttit med min grupp och skrivit en rapport på 7 sidor om Rwanda-konflikten och medias skildring av den. Som tur var var jag med i en bra grupp där alla hjälptes åt och vi lyckades även lätta upp stämningen en hel del med olika skämt. Det var en person som jag var lite orolig för i förväg, men det visade sig att jag hade fått totalt fel uppfattning. Bra, jag gillar när jag får mina fördomar motbevisade!

Nu är det exakt 1 vecka kvar tills operationen och jag har kommit in i en jobbig period med flytandet. Vet att det är nu det är som viktigast att jag håller mig till enbart de flytande dietdryckerna, men jag är så enormt trött på dem samtidigt som jag är så enormt sugen på andra saker. (Jag är t.o.m. sugen på sånt som jag avskydde innan!).

måndag 28 september 2009

Intervju

Har precis renskrivit en intervju som jag och Karin gjorde med en riksdagsman från Miljöpartiet. Vi hade spelat in hela intervjun och ville nu se till att få helt korrekt citerade svar vilket var väldigt lustigt att sysselsätta sig med. Blev många omlyssningar på intervjun och där det blev tydligt att vårt intervjuoffers favorit ord är "ju", något jag inte alls tänkte på under själva intervjun. Nu har vi egentligen bara morgondagen på oss göra om intervjun till en bra artikel för sedan försvinner jag till ystad på tisdag och onsdag och den ska vara inskickad senast onsdag. Blir lite stressigt, men hoppas att vi kan lyckas ordna upp det.

söndag 27 september 2009

söndag

11 dagar avklarade med bara flytande dryck(eller nästan bara då jag får erkänna att jag har fuskat två gånger. Den ena gången tog jag en viktväktarsoppa istället och den andra gången hade jag ingen möjlighet till att äta mitt pulver så då blev det två äpplen). Det går ganska bra, men det känns som att jag lättare blir trött och speciellt på kvällarna har jag svårt att hålla mig vaken.

Idag ska jag hem till päronen och fira pappas födelsedag. Hans mamma kommer också dit vilket känns lite spänt. Har inte träffat henne så mycket och jag blir så stel och vet inte hur jag ska bete mig. Konstigt med tanke på hur avslappnad jag kan vara med alla pensionärer på äldreboendet som jag jobbar på. När det kommer till mina egna äldre släktingar blir jag dock åter som ett litet barn som vill springa och gömma mig bakom någon annan. Aja, jag får helt enkelt se till att ta mig i kragen och hoppas att det ska gå bra. Vi kommer trots allt vara hela familjen samlad och då finns det gott om människor som trivs med att ta plats.

tisdag 22 september 2009

Fullt upp hela dagen

Idag har det varit fullt upp. Började dagen med att städa undan det värsta i lägenheten då jag skulle få besök senare (och ändå såg det hemskt ut när besöket väl kom). Vid halv tolv cyklade jag sedan iväg till gamla kirurgen där jag fick hjälp till att förbättra min studieteknik, något som verkligen behövdes. Fick en del goda råd som jag bara ska se till att följa också.

Hemma igen kom Karin och vi satte igång med att ringa runt till olika myndigheter. (vi har en upg till imorgon om att gräva så mkt vi kan om en riksdagspolitiker). Var intressant hur vissa kunde vara jättehjälpsamma medan andra envist sa att det inte var offentliga uppgifter trots att vi visste att det var det. Med lite envist arbete lyckades vi dock tillslut få fram det mesta som vi var ute efter. Finns fortfarande en del frågetecken, men vi får försöka ställa diskreta frågor om det när vi ska göra intervjun med riksdagsmannen.

Nu under kvällen har jag skrivit klart en annan uppgift vi också hade till imorgon, men jag har även hunnit roa mig lite. Är något djävulskt beroende av att sköta min farm på facebook (jäkla mamma som ska dra in mig i det när jag så länge har försökt låta bli). Har även sett på nya avsnitt av House M.D och How I met your mother (avsnitt som visades i USA igår). Så skönt att tv-säsongen har kommit igång igen. Har varit lite trist under sommaren när alla hade paus.

måndag 21 september 2009

Bara måste dela med mig

4kg på 6 dagar!!!!

Fem dagar avklarade

Nu har jag varit igång med flytet i över 5 dagar och börjar rejält tröttna på Naturidiets chokladsmak. (som är den enda jag har ätit under dessa dagar). Problemet är bara att många av de andra smaker kan låta jättegott men smaka pyton. Då är det inte så kul om man lagt ner över hundralappen på en förpackning som man sedan inte kan förmå sig själv till att äta upp. Från ett av märkena kunde man beställa ett provpaket om 4 smaker så jag hoppas att det kommer med posten idag eller imorgon. Då vet jag åtminstone om jag kan uppgradera mig till jordgubbe, vanilj eller potatis och purjolök.

Trots att jag börjat tröttna på smaken så har jag ändå lyckats hålla mig helt till flytet vilket jag är väldigt stolt över då jag fått genomlida flera gånger att sitta och titta på när andra äter pizza, godis och bara allmänt god mat. Har två och en halv vecka kvar och påfrestningarna kommer bara att bli värre. Nästa helg ska vi t.ex. fira pappas födelsedag med god mat och tårta. Jag ska även iväg två dagar på internat där det egentligen ingår lyxig bufféfrukost och fina middagar. Det kommer nog att bli det jobbigaste.

lördag 19 september 2009

En bra dag

Idag är det 4e dagen på flytande dietdryck och jag tycker nog att det har gått ganska bra. Visst är det lite jobbigt ibland (som när folk sitter och äter eller dricker gått i min närhet och jag vet att jag inte ens får provsmaka), men mestadels av tiden går det ändå bra. Dock kom jag på något väldigt jobbigt idag, dvs att nästa helg när vi ska fira pappa så kommer jag få sitta och dricka dietpulver med alla andra äter god middag, tårta och dricker gott...

Lördagen har annars varit en ganska trevlig dag som inleddes med lite te och gott sällskap på Ebbas. Sedan bar det av till Krstd där mammsen hämtade upp mig så att vi kunde åka till Ekohallen. Nu under kvällen har jag sett på film och umgåtts lite med päronen. Något jag dock borde ha gjort mycket mer är att plugga, men hoppas att jag kan ägna lite tid åt det imorgon.

torsdag 17 september 2009

Grävande reporter

Idag hade vi en gästföreläsning av Britt-Marie Citron, en grävande journalist som bl.a. vunnit stora journalistpriset för sitt avslöjande om korrupta politiker i Motala. Var en väldigt intressant (om än lite väl lång) föreläsning med många bra tips inför ens eget grävande. Kanske kan man få användning av en del redan till den upg som vi håller på med nu. Vi ska nämligen gräva fram allt vi kan hitta om en riksdagspolitiker och även intervjua denna. Kul, men krävande! Måste försöka ta mig tid imorgon till att undersöka internets olika källor om mitt och Karins offer. :)

Journalistutbildningen är verkligen jättekul men den kräver enormt mycket tid och jag är lite orolig för om jag verkligen kommer kunna jobba extra som jag har planerat. Behöver dock pengarna så på något sätt får jag se till att få det att gå ihop.

Negativ info

Oj vad jobbigt. Håller på med flytet och tycker då att det är ganska gott att variera pulverdryckerna med naturdiets smoothies (som också ska funka som måltidsersättning). När jag googlade på det upptäckte jag dock att kostdoktorn.se skrivit om vilken bluff det är (www.kostdoktorn.se/naturdiet-bluffen) då två tredjedelar av energin är rent socker! Kollade upp hur det var med de andra kända märkenas färdiga drycker och såg att det var samma där. :(

Hur ska jag nu överleva flytet? Fick dessutom svar från min läkare ang om jag får äta frukt under dessa tre veckor av flytande dryck. Det kändes väldigt upplyftande när jag läste att om jag verkligen behövde så kunde jag ta en gurkskiva...

Annars har dag 1 och 2 gått ganska bra. Lite kurrande mage och trötthet, men just att jag är så slö kan även bero på att jag har fått en mindre förkylning.

onsdag 16 september 2009

Första dagen av mitt nya liv

Idag började då äntligen första dagen på mitt nya liv. Började dagen med att lite stressigt ställa mig på vågen (en vikt som jag kommer ange som 0 här på bloggen och som jag sedan kommer att räkna ner ifrån) innan jag hällde i mig den första pulverdrycken som jag shakat med vatten.

Snart tid för nästa portion och redan här möts jag av första problemet. En kille i klassen undrade om han inte kunde vara med och äta när jag och Karin ska. Naturligtvis får han det, men då kommer han se min dietshake och jag kommer känna mig tvungen att förklara. Jag vill dock inte behöva berätta om operationen för alla (lite motsägelsefullt i och med den här bloggen) så det får bli att säga att det bara är en vanlig bantning.

Jag är förresten lite fundersam på om dessa tre veckor av dietdrycker även innebär att jag inte får äta någon frukt. Det är i och för sig socker i frukten, men det är ju ändå nyttigt. Får nog ringa och höra med dietisten. Kommer nog bli galen om jag inte får sätta tänderna i någonting förutom drycker.

För att påbörja min nerräkning:

16 sep, Vikt: 0 kg

tisdag 15 september 2009

Förväl till det gamla

Imorgon börjar första dagen i resten av mitt liv och jag och min syster gjorde en rejäl avskedsfesten till det gamla livet. Dvs. att vi gjorde värsta brakmåltiden med ännu mera olika sorters efterrätt. Från och med imorgon får jag ju inte äta något mer än pulverdrycker i tre veckors tid. Även efter operationen kommer jag att få fortsätta med dessa i ca 2 veckors tid innan jag för börja ge mig på purékost... (rekommenderat är barnmat).

Jag och min syster lyckades även rota fram den klänning som satt värst på mig så att vi kunde ta ett "före"-foto som man sedan kan jämföra med efter-foton. Tycker verkligen att det här ska bli jättespännande även om det naturligtvis kommer bli djävulskt tufft. Troligtvis kommer jag även få värsta raseriutbrotten och gå omkring och vara allmänt irriterad, men det får ni ta och acceptera. :)

Nej, om man skulle ta och plugga nu. Imorgon ska gruppuppgiften in och jag har bara precis läst igenom mina papper. Måste även bläddra i kurslitteraturen och skriva ner en text om vad min grupp kan anses tycka om olika artiklar som har blivit anmälda till Pressombusdmannen.

söndag 13 september 2009

Sanningens ord

Oki, tid att lägga korten på bordet om det jag har hintat om tidigare. Efter en längre tids funderingar som tillslut ledde till handling i slutet av förra året så har nu resultatet blivit att den 8 oktober ska jag läggas in på Kristianstads centralsjukhus för en Gastric bypass-operation (GBP). Dvs en operation där nästan hela magsäcken kopplas bort så att man inte kan äta mer än ytterst små portier och skulle man äta fel så får man s.k. "dumpningar" då man mår djävulskt illa, kallsvettas och lite annat otrevligt. Man blir även mätt väldigt snabbt och bör ej dricka till maten då det bl.a. försvårar näringsupptaget. Just näringsbrist är en av de vanligaste biverkningarna av en GBP. Resten av ens liv måste man därför äta kosttillskott i form av olika vitaminer, mineraler och järn.

GBP görs numera med titthålskirurgi vilket innebär att med små instrument så sköts hela operationen genom 4 små hål istället för att öppna upp hela magen. Det innebär att riskerna blir avsevärt mindre och att patienten även tillfrisknar snabbare. Det kan fortfarande uppstå vissa komplikationer men risken för dödsfall är enbart ca 0.17 %. Den läkare som jag ska opereras av är väldigt känd för sin skicklighet och av de 3000 GBP som har har gjort så har ingen dött hittills.

Så varför ska jag då göra den här operationen? Sedan jag gick på dagis har jag alltid tampats med övervikt som för varje bantningsförsök enbart blir värre och värre. Jag tillhör det 98% av kraftigt överviktiga som jojjobantar, dvs att jag kan kämpa på och gå ner i vikt, men efter ett tag går jag upp allt igen och lite till. Enligt vetenskapliga studier är det enbart ca 2 % som under en 5års period lyckas behålla sin viktnergång.

Med en kraftig övervikt finns många risker. Man får mycket lättare diabetes, knä- och ledproblem, depressioner, sömnproblem och ens livslängd blir ca 17 år kortare än de utan övervikt.

Då de risker som kraftig övervikt innebär är långt mycket mer allvarliga än de som en GBP medför så har jag därför bestämt för att det inte längre finns någon annan utväg. Jag har provat på alla möjliga sorters bantningsmetoder, jag har tagit receptbelagda mediciner och jag har provat träning, men inget har haft en långvarig funktion.

Den 8 oktober klockan 11 lägger jag därför in mig själv på sjukhuset och jag kommer naturligtvis hålla alla uppdaterade om vad som händer. Redan på onsdag ska jag börja med att enbart äta flytande dietkost och det ska jag sedan utan några undantag fortsätta med i de 3 veckorna som är kvar tills operationen.

Ful kan vara kul

Var på så kallad "fulfest" igår hos Malin. Alla skulle klä sig så fult som möjligt och lyckades ganska bra. Till en början kändes det lite stelt med minglet, men i takt med att alkoholsintaget ökade så släppte folk loss mer (även jag själv) och snart hade dansgolv bildats och folk pratade med varandra som om de varit bundisar i flera år. Jag som försöker göra av med min öl och starksprit, lyckades tömma min Gold Strike och det kanske inte känns lika smart så här i efterhand...

lördag 12 september 2009

Det bultar och det bankar

Var ute på nattklubb i Malmö med en bunke schyssta människor. Hade kul med mina kompisar och dansa natten lång. Hade tagit helt fel kläder på mig, eller åtminstone de onda skorna och strumpbyxorna. Tillbaka i Lund hade jag naturligtvis missat sista nattbussen så det blev till att traska hemåt i iskyla och med rejält värkande fötter.

För er som undrade över mitt förra inlägg så kommer mer info när jag är i nyktert tillstånd.

fredag 11 september 2009

En ny start

Den 8e oktober kommer jag få en ny start på livet. Förklaring kommer senare då jag nu ska till malmö och festa.

tisdag 8 september 2009

Yoga? Nej tack!

Idag var min första lediga dag från plugget (utöver helgen som var fullbokad) och den har jag spenderat med att jobba mellan 8-13 och sedan pluggar i 1,5h innan jag provade på ett pass av yoga. Vet inte riktigt vart jag fick idén om att yoga skulle vara en grej för mig. antar att jag hade bild av att det skulle vara något där man mest satt och mediterade och övade på att andas på rätt sätt. Det började bra med just avslappning, men sedan skulle vi helt plötsligt stå på ryggen/axlarna (hur fan kunde alla där inne lyckas?) och massa andra knepiga saker som kräver att man är smidigare än spindelmannen och har rejäla muskler. Eller det är kanske inte så farligt om man väger 50kg, men med min kroppshydda var det helt omöjligt. Så nej tack, ingen mer yoga för mig.

Efter träningen gick jag hem och höll på att stupa av att jag hela dagen har haft så enormt ont i min högra fot. Kollade igenom min gympadojja och såg då att allt det mjuka var borta och att jag istället hade foten rakt på den stenhårda gummisulan. Verkligen dålig kvalla på de skorna. Det var även flera sprickor i tyget på sidorna som var anledningen till att jag alltid blir blöt bara det duggregnar. 1 år gamla pumaskor, borde de inte klara mer? Valde att slänga skorna och ha på mina träningsskor från nike som har hållit sedan högstadiet.

Nu sitter jag i min lägenhet och känner mig så lagom handikappade. Har ont i foten och är enormt trött. Borde se till att få ordning på min frys och tv, men har ingen energi. Borde även göra den pastasallad som jag behöver ha med mig imorgon till skolan då vi har heldag och sedan ska gå bio med klassen.

Pratade en del med Gbg:s Oscar (Han jag lärde känna på smålandsnation när vi skulle hjälpa varandra att ragga) som bor i Hamburg numera. Han ville att jag skulle komma och hälsa på. Blev faktiskt riktigt frestad. Ska kolla upp olika alternativ. Jag skulle få bo hos honom så det är bara resan och fickpengar samt tid som jag behöver.

måndag 7 september 2009

Intensivt

Började journalistutbildningen nu för exakt en vecka sedan. Det har varit väldigt intensivt med lektioner var dag och flera olika uppgifter, både enskilda och i grupp. Det är väldigt kul, men samtidigt ansträngande och inte blev det bättre av att jag i helgen drabbades av matförgiftning och fick spendera hela natten och halva dagen på toaletten.

Imorgon har vi äntligen en ledig dag från skolan, men då upptäckte jag istället att jag skulle jobba. Dock bara till halv två så efter det ska jag plugga lite i skolan och sedan hade jag tänkt träna på Gerda. Kanske skulle ta och prova på lite yoga? Annars blir det nog favoriten spinning. Känner mig dock så enormt otränad just nu så jag lär väl stupa 10 minuter in i ett pass.

onsdag 2 september 2009

Tjuvlyssnat

Hittade boken Tjuvlyssnat som jag köpte för ett tag sedan. Så mycket roliga och knäppa saker folk säger. Några exempel:

SJ-nu bäst på trafik(ing)
Tåget mellan Hässleholm och Kristianstad

Konduktör (i högtalarna): Så mina damer, herrar, pojkar och flickor! Då vill jag hälsa er hjärtligt välkomna till Kristianstad. Som jag meddelade innan, är förbindelsen till Blekinge bruten. Ni var åtta på det här tåget som skulle vidare till Blekinge. Så om ni vill hitta på något tillsammans, föreslår jag att ni möts upp utanför vagn 15 och snackar ihop er. (Liten paus.) Jag vill ju inte uppmana er till något. Men vill ni hitta på något så kan ni ses utanför vagn 15.

Ingen bryr sig om Bond i Norrland
Apoteket, Luleå
(kvinna ca 45 tar nummerlapp med nummer 007 och lämnar den när det är hennes tur till receptarien.)
Kvinna (skämtsamt): My name is Bond. James Bond.
Receptarie (ilsket): Jag behöver inte veta ditt namn!

Perfekt nu kan man stretcha lite innan man häller i sig spriten
Systembolaget, Sthlm
Äldre välklädd turist: May I pay with credit card please?
Expediten: Yes, but I most see your leg!
Mannen: Excuse me??
Expediten: Put your leg here! (Pekar på disken.)

Den rätta sommarkänslan
Skövde
(Tjej går barfota på grusvägen med skorna i handen)
Äldre dam (pekar på tjejen och utbrister högt): Åh, vad skönt det där ser ut!
Tjej: Jag är gravt bakfull, har blödande skavsår och går på en grusväg.
Äldre dam: Men ändå! Så somrigt!

En för varje pojkvän
Gbg
Tjej 25+: Hejsan, kan jag få ett kort där det står: Du är min enda, det finns ingen annan?
Kassörskan: Ja visst, hur många?


måndag 31 augusti 2009

Första skoldagen

Idag var det upprop för journalistutbildningen. Lite läskigt men kändes bra att ha pontus och karin vid min sida. De lärare som var där verkade dessutom väldigt trevliga och roliga så jag hoppas att det här ska gå bra. Det blev dock en hård start då vi direkt efter uppropet fick en snabbföreläsning och sedan en uppgift som skulle göras. Vi delades in i tre grupper och naturligtvis hamnade jag i den gruppen som måste ha gjort uppgiften till 10.00 imorgon. :( Fast egentligen är jag nog glad över det då det är skönt att få den gjord istället för att ha den släpande. Även Karin hamnade i den gruppen så jag har dessutom gott sällskap. Uppgiften i sig bestod av att intervjua och låta sig bli intervjuad i 30 minuter. Sedan ska vi skriva ett porträtt med en röd tråd som sedan alla ska få ta del av. Lite ångest... Killen som intervjuade mig var dock jättetrevlig och det gick bra. Tjejen som jag sedan skulle intervjua var även hon trevlig, men inte så pratsam så det var lite jobbigare att fylla ut tiden. (Vi var tvungna att sitta och intervjua i exakt 30min).

Nu när jag skriver ihop mitt portätt så tycker jag dock att jag har lyckats hitta en ganska bra röd tråd att följa, men jag är inte så nöjd med språket. Haha, insåg nu att jag ju faktiskt sitter här och gör den andra uppgiften vilket gick ut på att reflektera över intervjun och sättet att skriva porträttet på. :)

lördag 29 augusti 2009

Flyttdax

Var inne i min nya lägenhet för första gången idag. Blev ganska positivt överraskad. Visst finns det en del skavanker och jag tänker försöka kräva både en ny ugn och ett nytt duschmunstycke, men annars var den fin med lite annorlunda kakel på toaletten, en del festliga hyllor och två stycken helkroppsspeglar på insidan av garderobsdörrarna. :)
De skavanker som fanns gav mig dessutom lite hopp om att min egen besiktning kan gå smärtfritt igenom.

Imorgon sker inflyttningen och jag har precis varit i affären och handlat alla ingredienser som jag behöver till den flyttmat jag ska bjuda på. Har även köpt saft till de som inte vill dricka vin.

onsdag 19 augusti 2009

Mycket packande

Håller på att packar för fullt inför flytten. Har hela tiden velat ha fler flyttlådor, men tyckt att det känts onödigt att köpa när man lika gärna kan använda påsar. Nu har jag packat ner det mesta förutom en del småsaker och det som har gömt sig under sängen. Har under hela packningens gång försökt få mig själv att ta under sängen, men har skjutit det på framtiden. När jag nu tillslut börjar rota omkring där så upptäcker jag att det är där jag har gömt två st flyttlådor! Varför kunde jag inte ha följt min instinkt och tagit under sängen först? Aja, bra åtminstone att jag hittade lådorna då jag behövde nåt till stereon och lite andra tunga saker. :)

Har även varit duktig och packat inför Mallorca. (behövde veta vilka kläder jag kunde packa ner till flytten). Har tagit min största väska så där finns en hel del plats kvar till all den alkohol som jag beställt via taxfree-butiken. ;)

Imorgon ska jag till ikea på förmiddagen med min syster. Ska kolla efter ett diskställ och eventuellt en golvlampa. Problemet är bara att jag har väldigt lite pengar så det måste vara billigt. Tur att vi har all inclusive på hotellet sen så att jag inte behöver så mycket fickpengar dit. Ska nog bara växla typ 200-300kr till euro.

Utöver Ikea ska jag även tvätta imorgon plus att jag måste packa färdigt allting.

tisdag 18 augusti 2009

Mördarvals

Vuxit till att bli en favorit. Lyssna på den till slutet. Lite absurt slut. :)




Det luktar i min lägenhet,
den stanken fanns aldrig förr
När jag går i min trappuppgång,
är det någon bakom grannens dörr
som ser på

Ååååhh ååååhh

Jag hör ljud genom väggen min
Det är ljudet av nån som slår,
och dom som han bjuder in,
dom kommer men ingen går
därifrån

Ååååhh det är mördarens vals,
han spelar inatt!
Ååååhh mördarens vals,
den tystar ditt skratt!

När jag går ner i källaren,
så smyger han efter mig
Jag hör steg någonstans ifrån,
jag hoppas att han gömmer sig
tills jag går

Ååååhh ååååhh

Han flåsar i telefon,
från andra sidan väggen min
Han är bara en bit ifrån,
jag tror han vill komma in,
det ska han få

x3 Ååååhh, det är mördarens vals,
han spelar inatt

Ååååhh, mördarens vals,
den tystar ditt skratt

Inför flytten

Har packat hela dagen inför min flytt. Känns som att det aldrig kommer att bli klart, men nu är det nog egentligen inte så mycket kvar. Alla skor, en del kläder och lite andra grejer. Har inte heller kollat under sängen ännu. Är lite rädd att svimma av allt damm där under...

Malin sa åt mig att se till att rensa nu när när jag flyttar, men det är svårt. Även om man inte använder något just nu så kan man faktiskt komma att behöva det i framtiden. Har dock lyckats slänga lite söndriga saker (Ja, t.o.m. sånt har jag svårt för att slänga då jag tänker att jag kanske kan laga det).

Jag undrar hur noggrann besiktningen är. Finns ju en del avskrapningar av färg och otabortliga fläckar.

Shit, kom nyss på att jag ju måste ta ner mina gardiner också, men det kan jag inte göra förrän samma dag som flytten då det skulle innebär att jag står blottad mot omvärlden. :) Dessutom är morgonsolen djävulsk!

måndag 17 augusti 2009

Nostalgi

Fick en liten nostalgisk kick för ett par dagar sedan och började lyssna på Evanescence succéalbum Fallen med bl.a. den fantastiska låten Bring med to life.


Tänk om det kunde vara sant?

Idag fick jag ett väldigt glädjande besked som känns nästan overkligt. Vågar dock fortfarande inte riktigt tro det utan väntar med att fira tills det är helt 100. Men om det är sant så kommer snart stora förändringar att ske... :)

söndag 16 augusti 2009

En ansträngande dag

Igår gick jag upp tidigt för att åka till Media Markts 30%-rea på vitvaror. Trots min tidiga uppgång kom jag inte iväg förrens vid 10. Väl där hittade jag dock ganska snart den mikro och dammsugare jag ville ha. Mamma och pappa hade sagt att de ville köpa mikron som inflyttningspresent och då mamma har en förmåga att alltid köpa det dyraste så tog jag nu eget initiativ så att så inte skulle bli fallet den här gången. Hittade en mikro i "knubbig" modell som inte tar så stor plats, har grill och crispfunktion (något mamma övertalat mig att en mikro måste ha) och med den 30%iga rean så blev den inte särskilt dyr. Det var den sista som fanns kvar i den färgen (silver) så killen som hjälpte mig skulle plocka undan den medan jag väntade på mamma. Då hon skulle ut med hunden och ta sig från åhus i ösregn fick jag vänta inne på media markt i 1,5 h. Blev lite trist, men det hjälpte att de hade massagestolar man kunde prova samt att de bjöd på våfflor. :)

När mamma väl kom tog vi en fika på Nova innan vi åkte hem till mig för att släpa upp mikron och dammsugaren. Vi hade inte fått någon kartong till mikron då det var utställningsexet (jag vet: jag borde ha krävt ett ännu billigare pris då, men jag var bara glad över att ha fått en fin och bra mikro) så den var ganska jobbig att få upp. Mamma slet även med dammsugaren som vägde en del. Väl uppe på mitt rum öppnade jag Mikron och upptäckte då att massa saker som skulle ingå saknades. Bl.a. instruktionsboken! Blev till att köra tillbaka och jaga upp killen som sålde mikron till mig. Han höll på att hjälpa några andra kunde men sa att det bara var att ta de saker som saknades i från en av de andra mikrosarna (fanns fler av samma modell men i andra färger.) När vi stod där och plockade i vår påse och sedan gick ut ifrån affären kändes det som att vi var värsta snattarna. :)

Efter all hjälp från mamma följde jag med henne till Åhus där vi gjorde pizza och drack lite vin. När vi sedan satt oss vid tv:n dröjde det inte länge innan jag somnade. Redan klockan 23 gick jag därför och lade mig och sov som en stock.

fredag 14 augusti 2009

Mycket som måste göras

Idag var sista dan på jobbet och det blev en kaotisk dag som dock avmattades ganska skönt på eftermiddagen. Väl hemma blev jag dock väldigt trött och slumrade till ett avsnitt av Crossing Jordan. Nu på kvällen piggnade jag dock till och såg på en indiefilm som hade ganska roligt manus, men väldigt dåliga biskådisar och ofta en dålig filmteknik. Imorgon blir det till att gå på rea på MediaMarkt och sedan åka till Malmöfestivalen och se Mika live tillsammans med Sanna. Efter det ansluter även karin i ett par timmar. Ska bli kul. På måndag bär det sedan av till åhus där jag fram tills på onsdag måste försöka hinna med att umgås med lite blandade vänner och familj. Sedan måste jag även hinna packa någonstanns bland alla planer. Har fortfarande alldeles förmycket kvar och tiden går så snabbt. Har även lite ångest inför flyttstädningen, men det ska nog lösa sig. Är ju ändå inte en allt för stor yta och när det dessutom inte är några möbler och saker iväg så borde det inte vara några problem.

torsdag 13 augusti 2009

Ledigheten närmar sig

Sista dagen på sommarjobbet imorgon! Ska bli skönt, men samtidigt kommer ekonomin min bli sämre igen. Har inte fått schema ännu för skolan under hösten, men jag hoppas att det finns tid till att jobba lite extra. ska försöka jobba minst 2 av fem helger, men det är kanske lättare sagt än gjort. Ska nog dock ringa till bemanningen så att det ordnar så att jag kan sätta upp mig på jobb för den avdelning på pappegojelyckan som tidigare var på källbyhemmet.

torsdag 6 augusti 2009

snart är tiden inne

Ville inte alls jobba idag, men när jag väl lyckats komma dit (efter att ha tvingats kriga med 4 jättespindlar på min cykel) var det helt okej. Dagen flöt på ganska bra och avslutades med att se på en timme av Mamma Mia. Imorgon är sista arbetsdagen innan min lediga helg.

Såg på afb's hemsida att mitt korridorsrum nu är uppe för intresseanmälan. Känns konstigt att någon i natt kommer ha blivit tilldelad det. Hittills är det 70 st som slåss om det. Undrar vad det blir för någon som vinner. Aja, jag flyttar ju så det spelar ingen större roll. Längtar! Fast jag borde verkligen komma igång med packningen. Problemet är att i och med att jag inte ska flytta så långt så orkar jag inte vara så seriös i min packning. Kommer tillexempel inte packa ner de stora sakerna utan de får man bara bära som de är. Ska ev träffa mina föräldrar i helgen så då kan jag be dem att de tar med sig lite papperpåsar som jag kan packa ner filmer och böcker i.

Snart bara en vecka kvar av jobb och sedan semester, yey!!!

tisdag 4 augusti 2009

En ledig dag är inte tillräckligt

Efter att ha fått vara ledig en dag känner jag mig fortfarande inte tillräckligt utvilad för att orka jobba. Under början av sommaren var det helt okej att jobba, men nu är jag så otroligt trött på det. Nåja, bara tre dagar kvar av den här veckan och i nästa vecka är det bara två och en halv dag kvar. Problemet är bara att just nu är många sjuka på jobbet och då kommer vikarier in. De flesta är helt okej, men det är speciellt en som jag inte står ut att jobba med.

I helgen ska det åtminstone bli lite kul med party och dans i Malmö.

måndag 3 augusti 2009

Alltid redo

Nu har afb signerat mitt kontrakt för den nya lägenheten och allt är klart inför flytten, nästan. Mitt bredbandsbolag har fortfarande inte hört av sig om att flytta bredbandet så får väl ta och ringa dem, men annars ska all byråkrati vara avklarad. :)

Den här helgen på jobbet har varit riktigt jobbig, men jag lyckades ta mig igenom den helskinnad även om jag var nära att explodera ett antal gånger. Nu ska jag jobba kväll med jessica och sofia vilket nog blir bra och sedan är jag ledig en dag innan jag jobbar tre dagar och är ledig helgen.

Längtar så tills min flytt! Borde nog börja packa snart då jag sedan är bortrest veckan precis innan flytten.

fredag 31 juli 2009

Segheten själv

Jobbade kväll idag och trots att det gick ganska bra så kände jag mig enormt seg och grinig. Det värsta är att imorgon lär det bli ännu värre. Men, men, om jag bara lyckas ta mig igenom morgondagen så blir nog inte söndagen så farlig. sedan har jag bara måndagskvällen med Sofia och Jessica innan mina två sista slappeveckor är igång.

Inför min flytt måste jag lämna in ladokutdrag till afb men problemet är att den sidan inte har velat fungera sedan jag fick lägenheten. Vet att man bara har några dagar på sig att få in utdraget så börjar bli lite orolig. Om jag inte får det att fungera under helgen så får jag nog ta och ringa afb på måndag.

Sitter nu och ser på avsnitt ifrån 3e säsongen av Jordan -Rättsläkare. De är av ganska dålig kvalité, men verkar åtminstone vara en säsong som jag inte har sett så mycket av tidigare.

onsdag 29 juli 2009

Jag ska flytta!!!

Jag fick lägenheten som jag sökte nu blir det till att flytta hela 100m. :)
Ska bli otroligt skönt med eget kök och håller nu på att kollar efter en extra minifrys och en mikro.
Har tusen samtal som jag måste ringa runt så att jag får fixat allt. Undra om jag bara kan överföra mitt internet till den nya lägenheten eller om jag måste krångla med att säga upp och sedan skriva under ett nytt avtal.

Idag är jag ledig, men vaknade upp tidigt. Ska försöka ta i tu med allt som har med lägenheten att göra nu under förmiddagen för sedan ska jag till Malmö och fika med Carro och Sascha. Imorgon ska jag sedan jobba 4h mellan 8-12 när jag egentligen skulle ha varit ledig. Man får dock ställa upp för sina vänner och Sofia hade en tandläkartid hon redan fått boka om flera gånger. Dessutom kan det nog vara ganska skönt att bara jobba 4h. Under min sista arbetsvecka kommer sedan Sofia jobba 4h för mig så då blir det också en skön arbetsdag.

tisdag 28 juli 2009

Nervöst

Efter att en längre tid ha funderat på att jag vill flytta ifrån min korridor men alltid låtit bli då det skulle bli för dyrt, så har jag nu bestämt mig för att satsa på en 1a på Vildanden. Mycket av det som har fått mig att tveka tidigare, utöver den ökade hyran, är den jobbiga flyttningen. Det som då är perfekt med den här 1an är att den ligger i samma hus och på samma våning som jag nu bor i! Det blir med andra ord en relativt smidig flyttning. Dock är mina föräldrar bortresta när inflyttningen sker så det vore schysst om mina vänner ville boka in att hjälpa mig. Någon slags belöning utlovas. :)

Det är dock inte klart än att jag får den. Vid midnatt idag går den ut och just nu ligger jag 1 av 75 sökande, men det kan ju komma någon jäkel som i sista minut sätter upp sig på den och har bättre kötid än mig. Det här känns lite som när Karin väntade på att få reda på om hon skulle få sitt korridorsrum på Vildanden eller inte. Fast då satt vi tillsammans och bet på våra naglar. Nu får jag sitta här i min ensamhet och logga in på AFB var och varannan minut.

Upptäckte förresten en ny tv-serie som verkar bra. Har bara sett ett avsnitt än så länge, men det gillade jag! "Nurse Jackie" heter serien som är en bisarr komedi-drama-sjukhusserie.

söndag 26 juli 2009

Min aktiva helg

Varför går alltid ens lediga dagar så fort? Nu är snart min slappevecka över en jobbig 5 dagarsvecka väntar med bl.a. en delad tur på söndag. Jag har dock lyckats ta vara på mina lediga dagar på ett effektivt sätt. I torsdags efter jobbet åkte jag till Krstd där föräldrarna hämtade upp mig och vi åkte till Broby för firandet av Tjernobyllägrets 15e år. Mycket sång och dans av de ukrainska barnen, men även en del allvarliga berättelser från deras liv på Kievs bakgator.

Under fredagen var jag ute och gick i nästan en timme med Isaac och Annika, en gammal barndomskompis. Sedan åkte jag hem till Fia och spelade lite spel innan min familj hade filmkväll. På lördagen åt jag och mamma (pappa sov då han hade jobbat natt) en god frukost och begav oss sedan in till stan. Handlade bl.a. ett par Jeans på rea. Ordinariepris var 399kr, men nu var det halva reapriset och därmed bara 125kr. Vid halv tre mötte jag sedan upp med Joel som var på kibbutz i Israel samtidigt som mig. Vi drack en varsin öl och snackade kibbutzliv innan jag tog bussen till Arkelstorp en timme senare. Där hämtade Lasse upp mig, Karin och Pontus samt två andra killar. Det visade sig att lasses föräldrar har en stor gård ute på landet och när ytterligare en tjej hade anslutit sig så började vi grilla och festa. Vi sov över hos Lasse och imorse fick jag och Karin skjuts av den ena killen till hässleholm där Karin tog tåget till malmö och jag tåg till Hbg för att möta upp Carro för en fika. det var meningen att en annan tjej skulle ha mött upp oss också där, men hon ställde in. Vi hade dock trevligt och pratade resor samt skräckfilmer.

Nu har det hunnit bli söndagskväll och jag ska nog bara slappa innan det krävs ny energi till den kommande arbetsveckan.

tisdag 21 juli 2009

Ikea

Var på Ikea idag och då jag hade stram budget blev det inga större köp, men köpte ett badrumsskåp som var rejält nersatt i pris till enbart 39kr. När jag väl släpat hem det upptäckte jag dock att jag hade varit lite väl optimistisk om min minimala toa. Finns inte en chans att skåpet får plats där så nu måste jag försöka hitta något annat ställe i mitt redan överfulla rum att ställa den.

Pratade med två kibbutzvänner idag på Facebook. Den ena en kille från Holland som jag egentligen inte var sån nära vän med, men som är lätt att prata med över nätet. Den andra är Joel som också kommer från Kristianstad. Han kom hem från Israel för en månad sedan men det har inte blivit av att vi har träffats något. Nu bestämde vi oss dock för att ta en fika på lördag innan Lasses fest. Ska bli kul att träffa honom igen och få höra om allt jag missat på kibbutzen.

Efter att ha haft två dagars ledigt så är det nu tid att jobba två dagar. Känner inte någon större ångest då det bara är två dagar och sedan är jag ledig tre dagar till. :)
Fick dessutom meddelande från jobbet idag om att min semesteransökan den 29e juli har gått igenom så nu har jag ingen mer djävulskvecka på 6 arbetsdagar kvar.

Har tänkt en hel del på att jag ska börja skolan igen till hösten. Ser faktiskt riktigt mycket fram emot det. Har ju haft en lång paus så nu känns det bra att komma tillbaka till föreläsningarna.

måndag 20 juli 2009

Slumhunden

Såg precis Slumdog Millionaire, en film jag har velat se en längre tid. Inte då bara för att det är Danny Boyle som har regisserat den eller för att den vann 8 Oscars. Inte heller för att den har fantastiskt soundtrack av bl.a. M.I.A. utan för att en av skådespelarna från fantastiska tv-serien Skins spelar huvudrollen som den indiska slumpojken Jamal (Dev Patel).

Filmen var en intressant inblick av slummen och de kriminellas Indien och det var fantastiskt skådespel utav inte bara Dev utan även av flertalet unga indiska barn. Slutet var kanske lite väl, men ibland behövs även sådana. Snyggt dessutom med det typiska Bollywood-dansandet under sluttexterna.

Nova

Var på Nova idag och gjorde lite shopping. Blev två par skor på rea, ett par strumpor för ballerinaskor och en BH. Allt behövde jag så det kändes som bra inköp. Cyklade sedan till Netto där jag bl.a. köpte en vattenmelon. Vet inte riktigt hur jag ska lyckas dela upp den i bitar då den är så enorm, men i värsta fall får jag väl låna en motorsåg.

På Nova observerade jag hur småbarn löper amok. Först var den en liten flicka som gick omkring med sin barnvagn och körde in i massa saker. Allt medan hennes mamma med jämna mellanrum ropade till henne att låta bli, något flickan inte brydde sig det minsta om. Hon kom sedan och körde på mig på smalbenet och jag hade god lust att rycka barnvagnen ifrån henne, något hennes mamma borde ha gjort för längesedan.
Lite senare hör jag en annan mamma ropa efter sina två flickor (när blev helt plötsligt flickebarn de jobbigaste?) att de inte fick lämna skobutiken med skorna på. Någon sekund senare konstaterar hon att det är just vad de två små flickorna gjorde.
När jag senare är inne på Lindex hör jag en mamma (papporna verkar alltid vara frånvarande) som frågar sin son om det ska gå och leta upp ett par fina trosor till henne. Sonen svarar nej, men går med på förslaget när mamman frågar om de istället ska leta efter ett par fula.

Imorgon väntar fönstershopping på Ikea och sedan två dagars arbetande innan jag är ledig tre dagar till. Älskar den här veckan!

Twilight

Efter att ha läst mycket om vampyrrullen Twilight så har jag nu äntligen sett den. Var lite förvarnad på IMDb att den kanske inte var så jättebra då den bara fått en 6a i betyg och får väl säga att jag förstår varför den inte har fått högre. Det är bra skådespel och bakgrundsstoryn är verkligen som upplagd för en fantastisk film, men problemet är att det faktiskt inte händer så mycket. Nu när vi dock ha fått en bred grund för vilka de två huvudpersonerna är och deras förhållande till varandra så hoppas jag åtminstone att uppföljaren kommer bli bättre. Twilight är en helt ok film, men jag vill ha mer än bara ok.

Har nu ledigt från jobbet i två dagar. Känns bra, speciellt då jag har blivit förkyld och har känt att min energi har sinat. Ska dock inom Nova imorgon då jag verkligen behöver några lättare sommarskor och dessutom lite nässpray för min täppta näsa.

lördag 18 juli 2009

Konflikter

Bara en dag kvar att arbeta av den här helgen. Gick ganska bra idag förutom i slutet då en konflikt blev tydlig mellan två av killarna som jobbar där. Tydligen har det varit på gång ett tag, men nu verkar det då tillslut ha blomstrat ut fullständigt. Jag förstår inte riktigt grejen med att ha massa konflikter så öppet på jobbet. Man kan avsky en människa privat, men arbetar man på samma ställe, och speciellt när ens arbete går ut på att ta hand om andra människor, så kan man inte låta det privata grollet påverka ens arbete. Man får helt enkelt ta och bita igen och bete sig professionellt. Man behöver inte vara falsk och övertrevlig, men artig och sköta sitt arbete.

En delad tur imorgon och sedan titta efter ett par sommarskor på måndag och fönstershoppa på Ikea på tisdag.

Ser på brittiska tv-serien Skins. Så jäkla bra. Utan några moralkakor skildrar den struliga ungdomar från familjer och livsförhållanden som är riktigt fucked up.

fredag 17 juli 2009

Dagen idag

Jobbade ett långt kvällspass idag, från 11 till 21. Imorgon jobbar jag 8-16 och sedan delad tur på söndag (7-12.30 & 16-21). Kvällen idag flöt på väldigt bra, men trots det och trots att jag har varit ledig nu i ett par dagar så kände jag mig ändå väldigt trött. Kan kanske ha att göra med att jag är förkyld och dessutom har haft min kvinnliga vecka i nu två veckor...

Imorgon vet jag inte riktigt vilka jag ska jobba med då det har varit massa byten och sjukdomar, men det blir säkert bra. Hoppas att Meseret kommer då hon är trevlig och effektiv att arbeta med, men tyvärr tror jag att hon var en av dem som inte skulle jobba imorgon.

Jag längtar tills tisdag i nästa vecka då jag ska strosa runt på Ikea i Malmö. Har inga pengar till att köpa något, men ändå kul att titta och ta en fika.

torsdag 16 juli 2009

Tiden går

Imorgon är det tid för att jobba igen. Hela helgen väntar, men jag ska nog lyckas ta mig igenom det. Behöver bara tänka på min lyxvecka nästa vecka. Tänk att bara jobba två dagar! Får bara hoppas att förkylningen som jag känner kan vara på gång inte vinner mot mitt immunförsvar. Fast vinner det kan jag ju kanske äntligen få ta det riktigt lugnt. Den här sommaren har jag ju annars satsat på att utnyttja mina lediga dagar till att faktiskt göra saker vilket känns bra det med.

tisdag 14 juli 2009

Ledig!

Efter att ha jobbat två lugna kvällar så är jag nu ledig i två härliga dagar. Ska bli dunderskönt!
Ska spendera min ledighet med att träffa lite kompisar och tvätta. Ska även försöka städa lite då mitt rum ser riktigt jäkligt ut. Måste även försöka vila ut mig lite inför fredag, lördag och söndag som jag ska jobba. Nästa vecka har jag sedan min slappevecka som jag har längtat efter. Jobbar då bara två dagar. :)

Har redan börjat planera in vad jag ska göra under resterande vecka och det blir då bl.a. att åka till Broby med familjen och hälsa på Tjernobyl-barnen som ska uppträda (min pappa är med i en grupp som hjälper gatubarn och andra drabbade barn. En av sakerna gruppen gör är att köra en buss av dessa barn till sverige under en tid av sommaren så att det för äta upp sig och få vara med om lite roliga saker). Jag ska även på Lasses födelsedagsfest utanför Arkelstorp och så ska jag försöka hinna med att träffa lite vänner som jag inte har sett på länge. Skulle vara kul att träffa Madde och få höra om hur hon hade det på Malta. Skulle även vilja åka till Sölvesborg och hälsa på Denise samt kanske ta en fika med Joan och Helena.

söndag 12 juli 2009

Många bollar

En massa planer inför framtiden. Helt plötsligt sitter jag med tusen bollar inför framtiden och ingenting behöver jag egentligen bry mig om just nu då det gäller en framtid mellan 1år och flera år bort. Fast kul är det att kolla upp lite saker ändå.

Kollade bl.a. vad det kostar att hyra husvagn resp husbil i en vecka. I Åhus gav dem oss ett pris på 3000kr och vad jag har kunnat hitta på internet så är det ungefär vad de flesta tar. Är ett helt okej pris om man är minst 5 personer att dela på det, men bäst hade så klart varit om man kände någon som man kunde låna av för en billigare slant.

Sedan kollar jag på olika hundraser. Jag kommer tidigast om 2 år kunna skaffa en egen hund (då jag vill vara klar med min utb, ha en fast lägenhet och en fast inkomst), men det är ändå kul att titta på olika raser som jag skulle kunna tänka mig. Problemet är att jag nog inte är den som skulle orka att lägga ner mycket tid på bruksträning och att stimulera hunden på det sättet, men alla hundar som räknas som rena sällskapshundar är så små och jag vill åtminstone ha en mellanstor hund.

Sedan funderar jag lite på hur jag skulle vilja bo i framtiden. Återigen något som inte är aktuellt förrän jag har studerat klart.

Såg "Bruno" igår på bio. Var helt klockren!

fredag 10 juli 2009

En bra dag, trots regn

Idag hämtade jag Isaac från hundpensionatet. Var så kul att få träffa honom igen. Han har dock fått lite kennelhosta (trots att han är vaccinerad emot det) så nu får han försöka ta det lugnt. Fast har är inte lika jobbig som Theia. Jag minns när hon fick det och det var helt omöjligt att få henne att ta det lugnt utan istället hostade hon upp massvis av slemklumpar.

Efter att ha hämtat Isaac och gått en långpromenad med honom i ösregn så var det tid att jobba. Var en helt okej dag med lagom mycket att göra. Kanske lite stessigt under en period av kvällen, men inte så stressigt att det inte gick att hantera. Jobbade med Nina och Sofia vilket var kul.

Åkte sedan och hämtade mina föräldrar från öresundsterminalen (de har varit iväg i två veckor i Skottland) och är nu i Åhus under min lediga helg. Imorgon kommer Pontus och Karin hit och då ska vi, beroende på väder, eventuellt bada i havet och gå på Kristianstadsdagarna. Kan hända att även Magda och Fia hänger på. sedan ska jag möta upp med Denise också. Ska bli kul!

onsdag 8 juli 2009

En ledig dag

1,5 dag kvar tills jag ska hämta isaac. Längtar. Det är konstigt att när jag är i lund brukar jag inte längta så mycket efter honom i Åhus, men nu när han är på hundpensionat så tänker jag på honom hela tiden. Sedan ska det bli kul att träffa mamma och pappa och få höra om deras resa. spenderar helgen i Åhus innan det åter är dags för jobb i lund. Nu när man börjat vänja sig vid jobbet är det dock ganska ok. Visst finns det vissa jobbiga personer i personalen, men de flesta är åtmninstone trevliga. Tycker även väldigt mycket om de boende.

Var hos min bror och hans fru idag. För första gången insåg jag att jag faktiskt är faster. Fick hålla lilla Elliot i min famn och ha honom sittandes i mitt knä. Det kändes som gamla tider innan det blev så mycket konflikter.

Imorgon jobbar jag kväll. Inte för att jag då börjar på kvällen utan istället börjar jag redan vid 11 och går till 21. Jobbigt...

måndag 6 juli 2009

längtar till bättre tider

Hade elavbrott på jobbet idag under stora delar av dagen. Jobbigt då vi använder el till de flesta hjälpmedel. När jag sedan tillslut slutade jobbet kom jag ut till bilen och såg att jag fått parkeringsböter! Det här trots att jag faktiskt köpt en dyr parkeringbiljett för 100kr (gäller hela veckan), men som jag råkat glömma lägga upp synligt i fönstret. Hade det varit en kommunalparkering så hade det inte varit några problem, men nu är det ett jäkla privat företag som inte har ett uns vänlighet i sig utan bara vill tjäna pengar. Ska ge det ett försök att prata med dem imorgon, men har inte särskilt höga förhoppningar.

Imorgon ska jag jobba kväll igen och vet inte vart jag ska få energin ifrån. Har jobbat hela helgen plus idag så orken ligger inte precis på topp. Sedan är jag dock ledig en dag så det ska bli skönt.
Längtar till fredag då jag ska hämta isaac från hundpensionatet och sedan hämta mamma och pappa efter deras resa i Skottland.

tisdag 30 juni 2009

Resa

Nu när Karin har fått ledigt så har jag börjat kolla mer på allvar efter resor i augusti. Problemet är att Karin kan inte åka förrän den 17 augusti och då de flesta resor är 7 dgr innebär det att vi kommer hem den 24 aug, dvs samma dag som introt av journalistutbildningen. Känns inte så bra att vi är tre stycken som kommer utebli därifrån.

Vi har tidigare pratat om att ha all inclusive vilket skulle vara väldigt skönt då vi knappt skulle behöva ha några fickpengar med oss. Problemet är att ving är nästan den enda som har en bra hemsida där man lätt kan se vilka lediga hotell det finns med all inclusive den 17 augusti med flyg från malmö eller köpenhamn.

Väldigt mycket är dessutom utsålt så vi skulle behöva boka snarast. Kanske att vi får ta och träffas allihopa en dag och ordna allt?

onsdag 24 juni 2009

Arbetsdagarna blir bara värre och värre

Idag skulle jag från början ha varit ledig, sedan skulle jag ha jobbat kväll med Jessica, men slutligen fick jag jobba dag för att det annars inte skulle finnas någon som kunde ge insulin på kvällen.

Det var en riktigt jobbig dag att ta sig igenom. egentligen flöt morgonarbetet på ganska bra, men det kändes ändå tungt att jag blev bitter på en del av de jag arbetade med. Inte blev det bättre vid middag då alla plötsligt var borta och jag fick sköta allt själv - på både sidorna! (Ok, lite hjälpt hade jag fr anna-lena i köket). Min bitterhet blev inte precis bättre. Inte blev det heller bättre när jag plötsligt får reda på att det i sista sekund ändrats så att jag faktiskt hade kunnat jobba kväll med jessica!

När jag tillslut får lov att gå hem (efter att ha tagit hand om nästan all middags och kaffedisk - på både sidorna igen helt ensam) så tänkte jag lyxa till det och ta bussen istället för att cykla. Men då upptäcker jag att jag inte har fått med mig mitt sommarkort så det blir bara till att stånka hem med uppförsbacke och stekande sol.

Imorgon ska jag äntligen jobba kväll, men då kommer inte Jessica jobba i huvudtaget så blir tufft att överleva. Sedan är jag dock ledig i tre dagar så får tänka på det.

tisdag 23 juni 2009

trött, trött, trött

Jobbade min andra dag idag. Trots att vattnet var av och vi därmed inte duschade någon så var det väldigt tungt. Vi var bara två på den sidan jag hamnade på och jag fick inte sitta ner och äta min frukost förrän tio i elva. Imorgon skulle jag egentligen ha varit ledig, men då jag ska till småland imorgon bytte jag med Sofia så jag skulle ta hennes kväll. I dag kom vi dock underfull med att det inte gick då det inte fanns någon med insulindelegering. Som tur var ställde Kenth då upp som en räddande ängel så att jag fortfarande kan vara ledig på fredag, men istället jobba hans dagtur imorgon. Med andra ord har jag ytterligare en dagtur att se framemot och då de sparat in på folk är vi återigen bara fem och med min otur är det säkert den sida jag väljer som vi blir två på. :(

När jag kom hem efter jobbet var jag så trött att jag somnade i soffan medan The Mentalist spelades upp. Nu under sommaren har alla mina vanliga tv-serier sommaruppehåll och jag måste därför försöka hitta nya att roa mig med. Då jag hört att Mentalist skulle vara bra så tänkte jag ge det en chans, men nu efter två avsnitt så känns den inte som en jätte hit.

måndag 22 juni 2009

Arbetsdag 1

Jobbade min första dag för sommaren idag. Gick ganska hyfsat. Förutom att vattnet försvann så rann dagen på i lagom takt. Efter jobbet träffade jag sedan Lesly och drack is-latte. Inte lika god som dem de serverade i Israel. Lyckades även få ut min cykel från Jessicas innergård så nu blir det till att cykla till jobbet och få lite motion.

Personen som äger en säckpipa här på vildanden håller på att spela för fullt. Undra om man kan anmäla det som störande till AFB? Det hörs ju jättehögt över hela området. Jäkligt irriterande!

söndag 21 juni 2009

Jobb --> Ångest

Usch, imorgon börjar mitt sommarjobbande. Har nu att se fram emot att jobba heltid resten av sommaren. Sedan ha en (istället för vad jag först trodde skulle vara två) lediga veckor innan skolan börjar och tar över mitt liv.

Jag kopplade in mitt wii idag och spelade Mario kart. innan har jag gillat att styra med ratten bäst, men nu är jag inte lika säker. Hos Karin och Pontus har jag använt en annan kontroll och vant mig vid den.

Försöker njuta av min sista lediga dag, men ångesten över att börja jobba förstör. Egentligen gillar jag mitt arbete, men jag gillar inte att gå upp tidigt och vissa av pesonalen är ganska jobbiga. Kom dessutom på att min cykel fortfarande är instängs på jessicas innergård så får bli att ta bussen imorgon.

Nu ska jag gå och ta lite glass för imorgon har jag bestämt att jag måste börja vara nyttig igen. Jag kommer inte köra så extremt då jag har mat i kylskåpet som måste ätas upp, men jag ska åtminstone låta bli allt godis och liknande.

lördag 20 juni 2009

Midsommar

Igår var det midsommarfirande hos Karin och Pontus. Vi var en person kort, men vi som var där hade jättekul. Började med en stor midsommarmiddag bestående av allt möjligt och lite till. Vi sjöng snapsvisor och snapsade Tequila, Mintu, Vodka och Rom. (Jag höll mig till Tequila och Mintu). Vi spelade även kul drinking game där hela Lorensborg måste ha trott att vi var galna nynazister med tanke på reglerna som sa att vi skulle göra Hitler-hälsning varje gång det kom en 10a. För att visa att vi inte var något annat än fulla ungdomar gav vi oss därför sedan ut och lekte på tre olika lekplatser. :)
När kvällen började gå mot sitt slut blev det även en del djupa samtal. Eller snarare så höll Pontus djupa samtal medan vi andra försökte sova. Minns inte alls vad det var han pratade om, men tror att det ändå var ganska intressanta ämnen.

Under förmiddagen idag spelade vi Bomberman där jag faktiskt lyckades vinna en omgång! Vi var alla nöjda med vårt midsommarfirande även om Lasse kanske ångrade att han nästan tömde sin vodka-flaska. Känner mig även jäkligt bitter över att Liseberg inte blev av. Kanske nästa sommar eller om 100 år?

torsdag 18 juni 2009

Journalistutbildningen

JAG KOM IN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fick mail från journalistutbildningen i Lund om jag är en av de 30 som kommit in på utb till hösten! Är så lycklig! Trodde faktiskt inte att det skulle gå vägen. Och ännu mer roligt är att även Pontus och Karin kom in! Som det ser ut nu kom tyvärr inte jessica in i först antagningen, men jag håller tummarna för att hon kan ha fått ett bra reservnr och därmed kanske kan komma in hon också. Snacka om ballt om vi lyckades komma in allihopa!

Om 1,5 år är jag antagligen färdig journalist. Känns helt sjukt!

onsdag 17 juni 2009

Sliten och med ångest

Tillbaka från festande i Ängelholm och ska nu till Malmö för grillning och lite svirande. Känner mig egentligen inte så mycket på humör, men det blir nog kul när jag väl kommer dit.

Fick reda på att vi troligtvis får resultatet för journalistutb imorgon. Panik! Men allt mer som jag tänker på det så tror jag inte att jag kommer in. Det i sin tur ger mig en massa ångest. Pratade igår med en ssu:are om att eventuellt bli ombudsman i Växjö. Jag är i och för sig lite kall från politik, men det kan man nog lätt varma upp. Fast sedan vet jag ju inte om jag vill flytta till Växjö, men det är åtminstone en backup-plan.

tisdag 16 juni 2009

Ängelholm - here I come!

Idag bär det av till festligheter i Ängelholm. Ska bli kul, men ser inte fram emot den långa resan. Två och en halv timme tar det att åka dit från Åhus!

Sedan sitter jag och kollar mailen var och varannan minut då sista intervjun till journalistutb nu har hållits och därmed kan vi snart få svar på om vi kommer in eller inte. jag är ganska säker på att jag inte kommer in vilket känns jobbigt, men kanske att jag har en chans i Gbg.

måndag 15 juni 2009

cirkeln slutar i undergång

Blir så trött, arg, ledsen och bitter. Historien bara fortsätter att upprepa sig och för varje gång kommer det närmre den oundvikliga uppgörelsen av splittring. Tror inte att någon radikal förändring kan väntas så istället är det bara att gå och vanka i väntan på vad som komma skall.

söndag 14 juni 2009

Freaky



Igår hade jag en freakiness-fest där alla (hela 5 st) skulle klä sig i sina mest knasigaste kläder och freaka till sitt utseende. När det bara var ett par timmar kvar tills folk skulle komma så insåg jag att jag inte själv hade någon aning om vad jag skulle ha på mig. Efter många ombyten föll valet tillslut på ett blått/turkost tema. När vi sedan gick ut till wermlands nation var det en del som hejade till när de såg oss, men i slutet av kvällen var jag så pass rund under fötterna att jag inte tänkte på hur jag egentligen såg ut. Tyckte dock att det var konstigt hur de som sålde falafel till mig flinade när de såg mig.

Idag vaknade jag upp med vad som nästan kan räknas som en bakfylla. Rejäl huvudvärk och lite lätt illamående. Efter att ha proppat i mig värktabletter och glupskt druckit mängder av vatten känns det dock lite bättre. Ska snart iväg på dop av min brorson. Kan inte säga att jag ser fram emot det. Har varit så mycket konflikter med min bror och hans fru. Dessutom är jag inte precis en favorit av religiösa akter som dop. Förstår inte varför man ska tvinga in ett barn i en kristen ceremoni när den själv inte har något att säga till om. Dessutom är inte min bror och hans fru särskilt religiösa heller. Om jag någon gång skulle skaffa barn så skulle jag ha en oreligiös namngivningsceremoni och sedan när barnet blir gammalt nog att själva bestämma så kan den själv få avgöra om den vill vara kristen eller inte.

På måndag ska jag, Pontus och jessica förhoppningsvis till liseberg. Ser verkligen fram emot det. Var så bitter när det ösregnade hela dagen så att vi inte kunde åka i fredags.

Spelar lite gamla proggsånger och fick då på Dia Psalma med "Gud som haver barnen kär". Gillar den texten:

Stackars den som liten är
när stora bara ställer till besvär
somliga får, somliga tar
somliga ger och dom får inget kvar

Stackars den som utnyttjad blir
av far som har hjärnan i sitt underliv
dagarna kommer, dagarna går
och far kräver mer och mer för varje år
han knäpper sina byxor och ler

FÖR GUD, DU HAR VÄL BARNEN KÄR
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR
JA GUD DU HAR VÄL BARNEN KÄR,
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR
JA, SER DU DEN SOM LITEN ÄR?

Hennes far var en man i sina bästa år
med fru och dotter på elva år
med frun ur huset söker han tröst
hos sin lilla dotter som knappt fått bröst

Hon har fått lära sig att hedra sin far
med gråten i halsen och med rumpan bar
han tvingar sin dotter till förnedrande sex
kan inte kontrollera sitt dotterkomplex
hon knäpper sina händer och ber

FÖR GUD, DU HAR VÄL BARNEN KÄR
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR
JA GUD DU HAR VÄL BARNEN KÄR,
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR
JA, SER DU DEN SOM LITEN ÄR?

Han får aldrig nog av sitt sjuka begär till sitt barn
hon får aldrig mod att berätta för nån om sin far
hon får aldrig sin oskuld tillbaks
vi knäpper på vår TV och ser

FÖR GUD, DU HAR VÄL BARNEN KÄR
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR
JA GUD DU HAR VÄL BARNEN KÄR,
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR
JA, SER DU DEN SOM LITEN ÄR?

JA GUD DU HAR VÄL BARNEN KÄR,
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR

JA GUD DU HAR VÄL BARNEN KÄR,
MEN SER DU DEN SOM LITEN ÄR

JA SER DU DEN SOM LITEN ÄR…