måndag 19 mars 2007

En lång dag

Har varit fullt upp idag med. Förläsning under förmiddagen om kognitivism och jag har faktiskt inte den blekaste vad det är för något. Minns bara allt vi pratade om Lost Highway, men inget om kognitivismen...

Fick sedan tillbaka tentorna med lite halvt oläsliga kommentarer. Som vanligt var mina stavfel rättade (undra om man kan anmäla det för diskriminering av dyslektiker?) men det var kul att han gillade min andra fråga som jag var rädd för att ha blivit för flummig.

Efter skolan åkte jag och Jessica till Rusta där jag lyckades få tag på de sista teflon-ugnsformarna. Vi gick även inom ÖB, Borette (eller vad det nu hette), Jysk och Indiska. Fick bli lunch på McDonalds där den stressade personalen började bråka med varandra inför oss kunder.

Nu under kvällen har det sedan varit årsmöte med Arbetarkommunen vilket var intressant men lite mossigt. Blev dock lite intressanta diskussioner om Borgarpacket som den tillfälligt sinneförvirrade (och vissa bara allmänt iq-befriade) människor har röstat fram. Speciellt för oss här uppe i nordöstra skåne kan detta borgligastyre ge extra hemska konsekvenser då de vill sälja ut Vin&Sprit som ger över tusen människor pengar till mat på bordet och ett tak att bo under. Detta världskända företag som ger svenska staten (dvs svenska folket) miljardvinster varje år och inte bara ger fabriksarbetarna lön utan även bönderna som odlar vetet, transportörerna och många andra som är inblandade i verksamheten.
Den naive människan skulle kanske tro att det inte kommer bli så stora förändringar av att privatisera, men glöm inte vad privata företag alltid är ute efter: Maximal vinst. Och maximal vinst får man lättast genom att flytta verksamheten från ett ekonomiskt välstående land som Sverige till ett fattigare land i sydamerika, afrika eller asien. Så tack borgarbrackor och alla ni som röstade dem till makten (och lite självkritisk oss andra som inte tog diskussionerna på rätt sätt) nu när 1000-tals arbetstillfällen kanske snart kommer lämna landet och när de som har knegat hårt istället får gå till a-kassan som i och med det nya styret har fått mycket sämre villkor. Snacka om en riktigt fet dubbel smäll på käften!

Sedan ska vi inte glömma allt annat skit som borgarna håller på med. En dyrare trafikförsäkring för de som redan har svårt att betala den som det är. Sjukhusen ska säljas ut och målet är ett försäkringssystem liknande USA:s där de med mindre pengar inte ens har råd att söka akutvård. I Skolan ska man gå tillbaka till 70-talets elituppdelninig där bara de välbärgades akademikerbarn skulle platsa in på gymnasiet och vidareutbildningar. Visst kan man ha olika åsikter om mycket men jag förstår verkligen inte varför de borgliga inte vill ha en så utbildad svensk befolkning som möjligt. Okej att alla inte behöver bli professorer, men varför ska inte en skoförsäljare kunna få utbilda sig lika mycket som läkaren om han nu vill det? Alla har att vinna på en mer utbildad befolkning!

1 kommentar:

Jexxie sa...

BOLAGRET
BOLAGRET
BOLAGRET
BOLAGRET