fredag 29 januari 2010

En händelserik dag

Blev en tung start på dagen då min grupp hade lite svårt att enas om hur vi ska vinkla vårt reportage kring hemlöshet. Känns dock att det löste sig av sig själv. Utan att ha lyckats få tag på några personer att intervjua gick vi på chans ner till källarlokalen som HSB upplåter åt de hemlösa. Där fanns inte så många hemlösa, men däremot de två personerna från HSB som vi försökt få tag på. Blev därför två intervjuer på direkten och sedan massa miljö- och klippbilder. Sedan bar det av till skolan för att lägga in det material vi fått, äta lunch och maila iväg frågor till en enhetschef på soc som enbart hade "tid" till att svara på ett mail med frågor. Inte det ultimata, men vi har redan försöka med flera andra inom socialtjänsten.

Efter lunchen bar det av till lokalen för de hemlösa igen. Där väntade ordf för de hemlösas förening. Blev en lång intervju med henne och en hemlös man som kämpade emot sitt heroinmissbruk. Var så otroligt gripande att prata med. Blev på ett sätt en påminnelse om varför jag vill bli journalist. Jag vill något så klyschigt som att hjälpa de utsatta i samhället att göra sin röst hörd samt skildra deras vardag.

Nu väntar en fullspäckad helg med tvätt och städning, men även en rejäl fest på norra fäladen. :)

2 kommentarer:

Larry Lindbaum sa...

vem har fest? får man komma dit? :)

Lojsie sa...

Det är Johanna som ska ha inflyttningsfest. Du får säkert komma. Blir en hel del olika människor, men kanske inte så många som du känner.