onsdag 15 maj 2013

Semifinal 1

Hade biljett till att se genrepet av första semin, sedan jobbade jag när livesändningen var. Lyckades dock komma in i arenan under uppläsningen av vilka som gick vidare till final. Sitter även just nu och ser reprisen på SVT av sändningen.Tänkte därför komma med några kommentarer.

Tummen upp:

Danmark - En av årets bästa låtar, men Emmelie måste lära sig att det inte är trevligt med förhållanden som inte fungerar. Att hon ibland spricker upp i leende när hon sjunger om tårar känns inte helt okej.

Nederländerna - Anouk är en fantastisk sångerska som visar att en sång inte behöver vara extra allt för att vara värd något i ESC.

Estland - Vacker ballad på estländska.

Belgien - Den här växer på mig. Kan vara för att Roberto fick sjunga om på genrepet efter tekniskt strul och att låten då fick en extra chans att sätta sig.


Tummen ner:

Slovenien - Fungerar säkert på nattklubben, men faktum är att tjejen saknar sångröst.

Kroatien - Nej tack.

Vitryssland - Diktaturdisco på dålig engelska.


Kalkon med vingar:

MONTENEGRO - I musikvideon till låten svingar en silikonbrud runt med inzoomade bröst. Live har de som tur var skippat henne, men istället uppträder hip-hop-killarna med rymddräkter. Förfärlig rap, men tjejen som sjunger refrängen lyfter ändå sången så att det blir en kalkon med vingar.


Noterat på plats: När det bara var ett land kvar att gå vidare till final kokade arenan över. Trots att hon är min favorit blev jag väldigt chockad när, vad det kändes som, alla ropade "The Netherlands" om och om igen. Kan Nederländerna vara med och slåss om pallplats i finalen eller är det bara väldigt många holländare på plats i Malmö?

Inga kommentarer: